Kredi derecelendirme kuruluşundan Türkiye'ye 'faiz indirimi' uyarısı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Merkez Bankası’na (TCMB) faiz indirimi konusunda erken bir faiz indirim adımının dezenflasyon sürecine zarar vereceğini belirtti.

Kredi derecelendirme kuruluşundan Türkiye'ye 'faiz indirimi' uyarısı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Merkez Bankası’na (TCMB) faiz indirimi konusunda uyarıda bulundu. Moody’s, TCMB tarafından atılacak erken bir faiz indirim adımının dezenflasyon sürecine zarar vereceğini belirtti.

Kuruluşun gelişen piyasa merkez bankalarına ilişkin değerlendirmesinde Türkiye’de merkez bankasının yükselen enflasyon ve bozulan enflasyon beklentilerine rağmen faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 19’da bıraktığı hatırlatıldı.

Moody’s, “Zayıf TL, güçlü emtia fiyatları, arz tarafı sıkışıklıkları ile halen artmakta olan iç talep fiyat baskılarını artırıyor ve enflasyon görünümündeki belirsizlikleri artırıyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de faizin reel bazda pozitif olduğunu ifade eden kuruluş, “Ancak artan enflasyon ortamında para politikası tüketici enflasyonunda kararlı bir geri çekilmeye yetecek kadar sıkı değil” yorumu yaptı.