Köy okullarında yüz yüze eğitime başlandı: Ziya Selçuk'tan öğretmenlere 'aşı' açıklaması

Köy okullarında yüz yüze eğitime başlanmasının ardından açıklama yapan Ziya Selçuk, "Şubatın son haftası öğretmenlerimizin ilk doz aşısı yapılmaya başlanacak." dedi.

Köy okullarında yüz yüze eğitime başlandı: Ziya Selçuk'tan öğretmenlere 'aşı' açıklaması

Köy okullarında yüz yüze eğitim bugün itibarıyla başlarken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Iğdır’da bir okulda açıklamalarda bulundu.

Selçuk, “Okullar hangi koşullarda açıyoruz? Şunun bilinmesini isterim ki okulların açılmasıyla ilgili aldığımız kararlar uzun süren araştırma ve planlama kapsamında belirlendi” dedi.

Öğretmenlerin şubat ayının son haftasından itibaren aşılanmaya başlanacağını söyleyen Ziya Selçuk’un açıklamaları şöyle:

“Salgının seyrine göre okul risk değerlendirmesi yapılarak okulları açma konusunda ilin kendi koşulları içerisinde gerekli adımları atabilmesi için gerekli adımları atıyoruz. Bu ilk adımı takip edecek adımımız 1 Mart’ta okul öncesi ve 8 ve 12. sınıf öğrencileri için okulların kapısını açmak olacak.

Ayrıca il ve ilçe merkezlerinde de salgının ölçütü göz önüne alınarak, ilin kendi adımını atabilmesi için gerekli hazırlıkları yapıyoruz. Okullar hangi koşullarda açıyoruz? Şunun bilinmesini isterim ki okulların açılmasıyla ilgili aldığımız kararlar uzun süren araştırma ve planlama kapsamında belirlendi.

Bunun ilk adımı tüm eğitim kurumlarının standarta tabi olmasıydı. Kararlılıkla tüm çocuklarımızın aynı sağlık güvenliği imkanı içinde olması için 27 Temmuz 2020 tarihinde bakanlığımızla TSE arasında imzalanan eğitim kurumlarında hijyen şartlarının iyileştirilmesi protokolü kapsamında kılavuz yayınladık.

Okulla bağı bulunan herkesin HES uygulaması ile Covid’e yakalanmış olması ve temaslı olma durumları müdürlerimize bildiriliyor. Öğretmenlerimize aşı uygulaması çok önemli. Yüz yüze eğitim verenler ön sırada olmak üzere listeler Sağlık Bakanlığı’na bildirildi. Şubatın son haftası öğretmenlerimizin ilk doz aşısı yapılmaya başlanacak.”