Koronavirüs nedeniyle 3 ilde yeni karantina kararları alındı

Gümüşhane, Osmaniye ve Trabzon'da birçok yerleşim yeri koronavirüsle mücadele kapsamında karantina altına alındı.

Koronavirüs nedeniyle 3 ilde yeni karantina kararları alındı

Koronavirüs vaka sayısındaki artışın devam etmesi nedeniyle ülkenin pek çok yerinde karantina tedbirleri uygulaması sürüyor. Yablo her geçen gün daha da ağırlaşırken son olarak 3 ilde birçok nokta karantina altına alındı.

Gümüşhane, Osmaniye ve Trabzon’da karantinaya alınan yerleşim yerlerine ilişkin detaylar şöyle:

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane’de, koronavirüs tedbirleri kapsamında bir köyde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, merkeze bağlı Övündü köyünde pozitif vaka ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle virüsün bulaşmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla bir dizi tedbir alındığı belirtildi.

Açıklamada, ilgili köyde kamu sağlığının korunması amacıyla bugünden itibaren karantina tedbiri uygulanmasına karar verildiği kaydedildi.

OSMANİYE

Osmaniye’de bir köy ve bir apartmanda, koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina başlatıldı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, merkeze bağlı Selimiye köyü ile Esenevler Mahallesi 15551 sokakta bulunan bir apartmanda pozitif ve temaslı kişiler olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca söz konusu köy ve apartmanda karantina uygulaması başlatılmasına karar verildiği kaydedildi.

TRABZON

Trabzon’da yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında toplam 836 yerde karantina uygulanmaya başlandı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Değerli hemşehrilerim, ilimiz genelinde 7 apartman, 2 pansiyon, 823 ev, 1 kurs ve 3 mahalle/cadde olmak üzere toplam 836 yerde karantina uygulanmaktadır.” ifadesine yer verdi.

Ustaoğlu, hedef mavi kategori etiketiyle paylaşımda bulunarak yurttaşları kurallara uymaları konusunda uyardı.