Korkunç iddia: Ankara'da tecavüze uğrayan 18 yaşındaki Eda Nur, intihar etti

30 Temmuz'da Ankara'da iki kişinin tecavüzüne uğrayan Eda Nur Kaplan'ın, şikayetine rağmen zanlıların serbest bırakılması haberinin ardından 7 Ağustos günü intihar ettiği belirtildi.

Korkunç iddia: Ankara'da tecavüze uğrayan 18 yaşındaki Eda Nur, intihar etti

İddiaya göre, 30 Temmuz’da Ankara’da iki kişinin tecavüzüne uğrayan Eda Nur Kaplan adlı bir kadın, tecavüz faillerinin serbest bırakılması sonucu ailesine bir veda mektubu bırakarak 7 Ağustos Cumartesi günü intihar etti.

Oda arkadaşı olduğu iddia edilen bir sosyal medya kullanıcının paylaştığı bilgilere göre, Eda Nur Kaplan’a 30 Temmuz’da Ankara’da 2 erkek cinsel saldırıda bulundu. Eda Nur, bu kişileri şikayet etti ancak erkekler hakkında bir yasal işlem başlatılmadı. Her ikisi de serbest bırakıldı. Tecavüzcülerin serbest bırakıldıktan sonra Eda Nur’a tekrar cinsel saldırıda bulunduğu da iddia edildi.

Sosyal medyada yoğun tepki alan olayın ardından, Twitter’da gündemin ilk sırasına #edanuricinadalet etiketi girdi.

AİLESİNE MESAJ BIRAKIP HAYATA VEDA ETTİ

Eda Nur’un ailesine bıraktığı son mesaj ise şöyle oldu:

“Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı, hep içine attı ama o da çok birikti dayanamıyor artık hiç. Bir şeylerin güzel olacağına inancı kalmadı. Her gün canı acıyacağına 1 gün acısın deyip gidiyorum. Hakkını helal et.

Ömer’i, ablamı, Aleyna’yı, Almanya’yı çok seviyorum. Unutmayın beni, hakkımı yerde bırakmayın lütfen. Ben katlanamıyorum, dim dik duramıyorum, siz durun ama. Neyse hepinizi çok seviyorum. İyi bakın kendinize ben yapamadım ama siz hep güzel günleriniz için yaşatın”