Konya'da çiftçiler traktörlerle yol kapattı

Konya'da köylerine su getirilmemesi üzerine isyan eden çiftçiler, traktörlerini yola indirip her iki yönden trafik akışını kesti.

Konya'da çiftçiler traktörlerle yol kapattı

Konya Karatay’da çiftçiler, tarlalarının su ihtiyaçlarının giderilmesinde yaşanan sorunlar nedeniyle Konya- Adana kara yolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

İsmil, Sakyatan, Hayıroğlu, Ovakavağı, Karakaya, Göçü ve Yarma Mahallesi’nden çiftçiler, traktörlerini yola indirip her iki yönden de trafik akışını kesti. İhbarla olay yerine polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Ova sulama birliğini protesto eden çiftçiler, birliğin Beyşehir Gölü’nden temin etmesi gereken sulama suyunu getirmediğini belirterek, yetkililer bir çözüm bulana kadar yolu açmayacaklarını söyledi.

“19 tane köy var burada Millet aç” diyen bir çiftçi “Vekillerin hiçbirine ulaşamıyoruz. Bizim amacımız kavga değil. Gelsinler bizi dinlesinler. Suyumuz yok. Kuruyan tarlalardaki mahsulleri koyunlar yemiyor. İneklere yedireceğimiz samanımız, yoncamız yok. Göksu’yu yaptınız, borular döşediniz ama Ova Köyü’ne su vermediniz. Biz su istiyoruz. Darbe olduğu zaman bizi dışarı çıkarmasını biliyorsanız, gelin bize burada yardımcı olun” ifadelerini kullandı.