Konya'da bir eve silahlı saldırı: 7 kişi hayatını kaybetti

Konya'da bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti.

Konya'da bir eve silahlı saldırı: 7 kişi hayatını kaybetti

Konya’nın merkez Meram ilçesinde bir eve silahlı saldırı düzenlendi. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce düzenlenen saldırı sonucu aralarında kadınların da bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetti.

Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi’nde saat 18.50 sıralarında gerçekleşen olayda bir evde 6 kişinin ölü bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Saldırı sonrası ateşe verilen evde alevleri söndürmek için itfaiye ekipleri de müdahalede bulundu.

Eve giren sağlık ekipleri, 6 kişinin yaşamını yitirdiğini belirledi.

IRKÇI SALDIRI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan saldırıda öldürülenlerin sayısının 7’ye yükseldiği ve daha önce tehdit edilen Kürt bir aile olduğu ortaya çıktı.

Rudaw’da yer alan habere göre, Kürt aile, 12 Mayıs’ta aynı mahallede yaşayan 60 kişilik bir grubun saldırısına uğramıştı. “Biz ülkücüyüz, sizi burada yaşatmayacağız” diyerek yedi kişilik Karslı Dedeoğulları ailesinin evini basmıştı. Saldırganlar aile bireylerini bıçak, taş ve sopalarla darbetmiş, saldırı sonucu aile bireylerinden Metin Dedeoğulları, beyin kanaması geçirmiş, diğer aile üyeleri ise ağır yaralanmıştı.

Olaydan iki gün sonra gözaltına alınan 10 kişiden altısı tutuklanmış, 9 Temmuz’da duruşmalı tutukluluk incelemesi yapılarak Yahya Çalık ve Veli Keleş adli kontrol tedbiriyle tahliye edilmişti. Mahkeme, sanıklardan Ali Keleş ve Lütfi Keleş’in ise tutukluluğunun devamına karar vermişti.

Bugün gerçekleştirilen silahlı saldırıda ise hayatını kaybedenlerin Yaşar Dedeoğlu, Barış Dedeoğlu, Serpil Dedeoğlu, Serap Dedeoğlu, İpek Dedeoğlu, Metin Dedeoğlu ve Sibel Dedeoğlu olduğu öğrenildi.