Komünistlerden yangın açıklaması: AKP rant uğruna ülkenin yanmasına göz yummuştur!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) , resmi internet sitesinden son zamanlardaki engellenemeyen yaygınlar hakkında açıklama yaptı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Bizim THK ile sorunumuz yok. Bu uçaklarla ilgili problem var. Bu uçak, uçabilecek kapasitede değil." sözlerine tepki gösterdi

Komünistlerden yangın açıklaması: AKP rant uğruna ülkenin yanmasına göz yummuştur!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), yaşanan orman yangınlarına iktidarın müdahale edememesini ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ”“Bizim THK ile sorunumuz yok. Bu uçaklarla ilgili problem var. Bu uçak, uçabilecek kapasitede değil. Uçsa bile performans verebilecek kapasitede değil. Hala antikacı dükkanı gibi 1960’lardan kalma uçakları kullanalım tarzı açıklama yapılıyor.” sözlerine yapılan açıklamayla tepki gösterdi. Yapılan açıklamada ”Madem uçaklar eski idi 20 yıldır ne yaptınız? İhale pazarlıklarından zaman mı bulamadınız? Modern uçak yoksa 1960 model uçak kullanmanın neresi yanlış? AKP rant uğruna ülkenin yanmasına göz yummuştur!’ denildi.

TKH tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

” Ülkemiz büyük bir yangın felaketi yaşamaktadır. Yaşanan felaketin acı bilançosu, yangına müdahalede yetersizliğin kanıtıdır. AKP’nin rant uğruna Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarını devreden çıkarması en büyük nedendir.

Daha önce yangın söndürmede kullanılan THK uçaklarının AKP’nin inadı yüzünden hangarlarda bekletilmesi eleştirilerine karşılık Erdoğan’ın “Bizim THK ile sorunumuz yok. Bu uçaklarla ilgili problem var. Bu uçak, uçabilecek kapasitede değil. Uçsa bile performans verebilecek kapasitede değil. Hala antikacı dükkanı gibi 1960’lardan kalma uçakları kullanalım tarzı açıklama yapılıyor.” sözleri sorumluluğu örtme girişimidir.

“THK ile sorunumuz yok” diyen Erdoğan daha geçen yıl THK’ya kayyım atadığını unutmuşa benziyor. Görevden alınmış THK uçakları pilotlarının tersi açıklaması orta yerde dururken bu açıklama suçluluk psikolojisinin dışavurumudur.

Orman alanlarını, sahilleri ve otoyolları sermayeye ihale etmekte beceri gösteren AKP’nin 20 yıllık iktidarında modern uçak filosunun neden kurulmadığı sorusuna, THK uçaklarının modelleriyle dalga geçilerek yanıt verilmesi, halkımızın aklıyla dalga geçmektir.

Madem uçaklar eski idi 20 yıldır ne yaptınız? İhale pazarlıklarından zaman mı bulamadınız? Modern uçak yoksa 1960 model uçak kullanmanın neresi yanlış?

AKP rant uğruna ülkenin yanmasına göz yummuştur!”