Komünistlerden uluslararası tekele karşı mücadele eden Döhler işçileriyle dayanışma çağrısı

TKH tarafından yapılan açıklamada "Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, direnen ve hakkı için mücadele veren tüm işçilerin yanındadır! Döhler işçilerinin mücadelesini büyütmek için yarın saat 13:00'de Döhler Genel Merkezi önündeki eyleme destek vereceğimizi ilan ediyoruz." denildi.

Komünistlerden uluslararası tekele karşı mücadele eden Döhler işçileriyle dayanışma çağrısı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) yayımladığı açıklama ile Almanya merkezli Döhler firmasında sendikalaştıkları için işten atılan Döhler işçileri ile dayanışmaya çağırdı. Açıklamada uluslararası bir tekel olan Döhler firmasının, tipik bir patron gibi davranarak AKP’nin ona sağladığı ‘işçi düşmanı’ yasaları sonuna kadar istismar etmekte olduğu vurgulanırken, “Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, direnen ve hakkı için mücadele veren tüm işçilerin yanındadır! Döhler işçilerinin mücadelesini büyütmek için yarın saat 13:00’de Döhler Genel Merkezi önündeki eyleme destek vereceğimizi ilan ediyoruz.” denildi.

“Uluslararası tekele karşı mücadele eden Döhler işçileri haklıdır” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Almanya merkezli Döhler firmasında çalışan 10 işçi, sendikalaştıkları için işten atıldı. Karaman’da sendikalaşan işçiler duruma tepki göstererek başlattıkları direnişi, şimdi İstanbul’a taşıyor.

Uluslararası bir tekel olan Döhler firması, tipik bir patron gibi davranarak AKP’nin ona sağladığı ‘işçi düşmanı’ yasaları sonuna kadar istismar etmektedir.

Sendikalaşan işçileri, ‘kötü niyet’ gösterdiklerini iddia ederek işten atan Döhler firmasına cevabımızdır; işçilerin değil, sizin yaptığınız suçtur!

Direnişlerini İstanbul’a taşıyan Döhler işçileri, Bel Karper, Cargill, Migros gibi sendikalaşma mücadelesi veren işçilerle birlikte olacak.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, direnen ve hakkı için mücadele veren tüm işçilerin yanındadır!

Döhler işçilerinin mücadelesini büyütmek için yarın saat 13:00’de Döhler Genel Merkezi önündeki eyleme destek vereceğimizi ilan ediyoruz.”