Komünistlerden laiklik düşmanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusu

Türkiye Komünist Hareketi, laiklik karşıtı açıklamaları ile gündeme gelen ve ve her konuşmasında şeriat propagandası yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Komünistlerden laiklik düşmanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusu

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yargıtay’ın yeni binasının açılış töreni esnasında ve daha sonrasında laikliği ayaklar altına alan ve açıkça şeriat propagandası yapan Erbaş hakkında “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü laiklik ilkesini ortadan kaldırmaya veya laiklik yerine başka bir düzen getirmeye veya laikliğin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmesi ve görevi kötüye kullanma suçu işlemesi” suçlarından suç duyurusunda bulunuldu.

Suç duyurusunu “Ali Erbaş laiklik karşıtı işlem ve eylemlerin odağı haline gelmiştir” başlığı ile yaptığı yazılı açıklama ile duyuran TKH, Erbaş’ın açıkça suç işlediğine vurguda bulundu.

Yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

Ali Erbaş laiklik karşıtı işlem ve eylemlerin odağı haline gelmiştir

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş hakkında, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü laiklik ilkesini ortadan kaldırmaya veya laiklik yerine başka bir düzen getirmeye veya laikliğin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmesi ve görevi kötüye kullanma suçu işlemesi nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştur.

Suç duyurumuzda, “Ali Erbaş’ın laiklik karşıtı işlem ve eylemlerin  odağı haline geldiğini; nikahsız evlilikler, farklı cinsel yönelimler ile ilgili açıklamaları da halkı kin ve nefrete sürükleme kastı taşıdığını; siyasi iktidarın çıkarlarını gözettiğini, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurulma sebepleri ve görevlerine açıkça aykırı hareket ettiğini; ‘Günaydın’ ya da ‘Tünaydın’ demenin cahiliye dönemi adeti olarak yorumlayarak, toplumun bir kesimini kendi inandığı bir yaşam tarzına uymadığı için alenen aşağıladığını” belirterek Ali Erbaş’ın anayasal bir ilke olan laiklik karşıtı söylem ve uygulamalar içinde bulunduğunu belirttik.

Laiklik mücadelesini her alanda vermeye devam edecek olan partimiz suç duyurusunun akıbeti hakkında kamuoyunu bilgilendirecektir.

Saygılarımızla

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ

GENEL MERKEZİ