Komünistlerden Diyanet'e tepki: Tarikatların acenteliğini bırak!

TKH tarafından yapılan açıklamada "Diyanet, emekçilerin ve gençlerin inançlarını sömürmekten vazgeçmeli, tarikatların acenteliğini bırakmalıdır. Diyanet, ülkemizi Taliban rejimine çevirmek istemektedir!" denildi.

Komünistlerden Diyanet'e tepki: Tarikatların acenteliğini bırak!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Diyanet İşleri Başkanlığı’nın üniversitelerde Kuran kursu açma adımına ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, bu adımın iktidarın halkın inançlarını ve dini sömürmesine eklenen yeni bir halka olduğu belirtilerek, hedeflenen şeyin tarikat ve cemaatlerin özellikle öğrenci yurtlarında ve üniversitelerde cirit atmasına olanak sağlamak olduğu vurgulandı.

“Diyanet, tarikatların acenteliğini bırak!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Diyanet tarafından yapılan açıklama ile ‘Türkiye Diyanet Vakfı öğrenci yurtları, gençlik merkezleri, cezaevleri, hastaneler, YURT-KUR, üniversite kampüsleri vb. yerlerde D grubu Kur’an kursları açılacağı’ ilan edilmiştir.

Bu atılan adım, ‘Dağa taşa imam hatip açacağız’ diyen zihniyetin iktidarını korumak için halkımızın inançlarını ve dini sömürmesine eklenen yeni bir halkadır.

Kur’an’ın Türkçesi mevcuttur. İsteyen istediği zaman okuyabilmektedir. Özellikle cezaevlerine, üniversitelere, yurtlara ve hastanelere Kur’an kursları açma girişiminin arkasında emekçilerin ve gençlerin inançlarını sömürmek olduğu açıktır.

Halkımızın Kur’an’ın Arapçasını öğrenmek ve ezberlemek gibi yaygın bir talebi olup olmadığı tartışmalıdır. Türkiye’nin dört bir tarafında on binlerce resmi Kur’an kursu ve sayısını bilemediğimiz kadar gayri resmi din eğitimi veren kurs ya da medrese varken bu adım üniversitelerin medreseye dönüştürülmesinden başka bir şey değildir.

Kur’an kursları aslında ülkemizde tarikat ve cemaatlerin kontrol ettiği yerledir. Hedeflenen şey tarikat ve cemaatlerin özellikle öğrenci yurtlarında ve üniversitelerde cirit atmasına olanak sağlamaktır.

Diyanet, emekçilerin ve gençlerin inançlarını sömürmekten vazgeçmeli, tarikatların acenteliğini bırakmalıdır. Diyanet, ülkemizi Taliban rejimine çevirmek istemektedir!”