Komünistlerden Boğaziçili öğrenciler için eylem çağrısı: Üniversitelere dönük gerici, piyasacı saldırıya pabuç bırakmayacağız!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için bugün (2 Şubat) saat 18.00'de Kadıköy Rıhtım'a eylem çağrısı yaptı.

Komünistlerden Boğaziçili öğrenciler için eylem çağrısı: Üniversitelere dönük gerici, piyasacı saldırıya pabuç bırakmayacağız!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), “Direnen üniversite öğrencilerinin yanındayız.” diyerek Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için eylem çağrısı yaptı.

Komünistlerin, “Üniversitelere dönük gerici, piyasacı saldırıya pabuç bırakmayacağız!” ifadeleri ile duyurduğu açıklamada 2 Şubat (bugün) saat 18.00’de Kadıköy Rıhtım’da yapılacak eyleme çağrı yapıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesine atanan Melih Bulu’ya karşı protestolarına devam eden Boğaziçili öğrencilere polis müdahalede bulundu ve onalarca öğrenci gözaltına alındı.

Akşam saatlerinde Boğaziçi Üniversitesi’ne giren polis yine öğrencilere müdahale etti ve gözaltı sayısı 159’a çıktı. Sabah saatlerinde gözaltıların bir kısmı serbest bırakılırken hala gözaltında bulunan onlarca Boğaziçili öğrenci var.

Komünistler, Boğaziçi’nde yaşananlara ve gözaltılara ilişkin “‘Aşağıya bakmak’ yok: AKP’nin üniversitelere dönük saldırısına pabuç bırakmayalım!” başlığıyla yayımladıkları açıklamada da, “Sermayenin ve AKP’nin rektörü Melih Bulu ise ivedilikle istifasını vermelidir” ifadelerine yer vermişti.