Komünistlerden Bahçeli'ye: "TBMM de kapatılsın" diyecek misin?

TKH tarafından yapılan açıklamada "Madem ki Erdoğan'ın tek adamlığına bu kadar sevdalısın, 'TBMM de kapatılsın' diyecek misin?" diye soruldu.

Komünistlerden Bahçeli'ye:

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) AKP’nin ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Anayasa Mahkemesi kapatılsın açıklamasına yanıt verdi. Açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin kapatılmasını istemenin, yargının ve yasaların ortadan kaldırılması ile aşağı yukarı eşit sayılabilecek bir durum olduğu vurgulanırken, “Madem ki Erdoğan’ın tek adamlığına bu kadar sevdalısın, ‘TBMM de kapatılsın’ diyecek misin?” diye soruldu.

“TBMM de kapatılsın” diyecek misin? başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı.

“AKP iktidarının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koltuk değneği MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün skandal bir açıklamaya imza atmıştır. Anayasa Mahkemesi’nin, HDP dosyasını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade etmesi karşısında hızını alamayan Bahçeli ‘Anayasa Mahkemesi kapatılsın’ demiştir.
Bu açıklama ülkemizdeki tek adam yönetimin sınırsız bir güce erişme isteğinin Bahçeli’nin ağzından tecelli etmesinden başka bir şey değildir. Türkiye’deki anayasal sistemin güvence noktalarından bir tanesi olan Anayasa Mahkemesi’nin kapatılmasını istemek, yargının ve yasaların ortadan kaldırılması ile aşağı yukarı eşit sayılabilecek bir durumdur. O yüzden kendisine şunu soruyoruz: Madem ki Erdoğan’ın tek adamlığına bu kadar sevdalısın, ‘TBMM de kapatılsın’ diyecek misin?”