Komünistlerden ABD'ye Küba tepkisi: Haydut devlet ABD, Küba’dan elini çek!

Türkiye Komünist Hareketi, ABD'nin Küba'yı "terörü destekleyen ülkeler" listesine dahil etmesine dair basın açıklaması yayınladı.

Komünistlerden ABD'ye Küba tepkisi: Haydut devlet ABD, Küba’dan elini çek!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), Küba’nın ABD tarafından “terörü destekleyen ülkeler” listesine alınmasına dair basın açıklaması yayınladı. ABD’nin bu hamlesinin emperyalist karakterini bir kez daha gösterdiğini belirtilen açıklamada, “Emperyalist ABD, boyunduruğu altına alamadığı ülkeleri teslim almak için ekonomik yaptırım, ambargo, abluka ve doğrudan müdahale siyasetini devreye sokmaktan asla vazgeçmeyecektir.” ifadesi kullanıldı.

TKH, “ABD emperyalizmi dünyanın en büyük haydut devletidir” ifadesine yer verilen açıklamasında Sosyalist Küba ve Küba Komünist Partisi ile dayanışma mesajı verdi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

“ABD emperyalizmi, kendince ve tek taraflı olarak “terörü destekleyen ülkeler” listesine Küba’yı dahil etmesi, emperyalist karakterini bir kez daha göstermiştir.

Emperyalist ABD, boyunduruğu altına alamadığı ülkeleri teslim almak için ekonomik yaptırım, ambargo, abluka ve doğrudan müdahale siyasetini devreye sokmaktan asla vazgeçmeyecektir.

S-400 gündemi üzerinden ülkemize de yaptırım uygulayan ABD emperyalizmi, Küba’yı “terörü destekleyen ülkeler” kategorisine sokması ABD emperyalizminin ikiyüzlülüğüdür. ABD emperyalizmi, dünya ölçeğinde terörizmin ana destekçisi ve kaynağıdır.

ABD emperyalizmi dünyanın en büyük haydut devletidir!

Bağımsız ve sosyalist Küba’ya karşı emperyalizminin bu adımı yeni değildir. Türkiye emekçileri olarak Küba’nın, Küba halkının ve Küba Komünist Partisi’nin yanında yer aldığımızı bir kez daha ilan ederiz!

Haydut devlet ABD, Küba’dan elini çek!

Türkiye Komünist Hareketi