Komünistlerden ABD emperyalizmine: Ermeniler'den, Türkler'den ve Kürtler'den elinizi çekin!

TKH tarafından yapılan açıklamada "Daha dün FETÖ eliyle ülkemizde darbe yapmaya teşebbüs eden ABD, bugün 'Ermeni soykırımı' kartıyla yeni tezgahlar peşindedir! Ermeni halkının tarihsel acısı, emperyal pazarlıklara meze edilemez! Ermeniler'den, Türkler'den ve Kürtler'den elinizi çekin!" denildi.

Komünistlerden ABD emperyalizmine: Ermeniler'den, Türkler'den ve Kürtler'den elinizi çekin!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 çıkışına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, ABD emperyalizminin Vietnam’da, Irak’ta, Afganistan’da, Yugoslavya’da, Libya’da, Suriye’de gerçekleştirdiği katliamlara bakmadan 100 yıl öncenin acıları üzerinden insan hakları dersi vermesinin iki yüzlülük olduğu belirtilirken, 106 yıl önce yaşanan büyük acının bir daha yaşanmaması için emperyalizme, sermayeye ve her türlü gerici-milliyetçi siyasetlere karşı mücadele verilmesi gerektiği vurgulandı.

“ABD emperyalizmi, yıllardır tehdit politikası olarak elinde tuttuğu ve neredeyse her sene şantaj olarak ülkemize doğrulttuğu soykırım iddiasını artık resmi olarak dile getirmiştir.

Yüzyıllar boyunca Türk ve Kürt halkıyla birlikte yaşayan Ermeni halkının Birinci Dünya Savaşı sırasında yaşadığı acılar ve maruz kaldığı katliam ile bugün emperyalist ABD’nin ülkemize karşı, bunu, bir pazarlık kozu olarak kullanması iki farklı şeydir. Tarihsel acıları bugün dış politikada pazarlık ve baskı unsuru olarak kullanması halk düşmanı emperyalist ABD’nin niyetini ve karakterini bir kez daha göstermektedir!

ABD emperyalizminin Vietnam’da, Irak’ta, Afganistan’da, Yugoslavya’da, Libya’da, Suriye’de gerçekleştirdiği katliamlara bakmadan 100 yıl öncenin acıları üzerinden insan hakları dersi vermesi iki yüzlülüktür!

Ermeni halkının acıları üzerinden söz söyleyecek son devlet ABD emperyalizmidir!

106 yıl önce ülkemizde yaşanan ve Ermeni halkının tehcirine ve yıkımına dönüşen, aynı zamanda Anadolu halkları arasına düşmanlık tohumları ekilmesine neden olan sürecin emperyalist paylaşım savaşı yok sayılarak anlaşılması mümkün değildir. Eğer suçlu aranacaksa bu suçluların başına emperyalizm yazılmalıdır.

Bugün Ortadoğu’da doğrudan etnik ve mezhepsel ayrımlar üzerinden yaratılan provokasyonlarla Ortadoğu halklarını birbirine düşüren emperyalizm, dün de bu topraklarda aynı taktiği uygulamış, Türkleri, Arapları, Ermenileri ve Kürtleri ayrıştırarak işgal politikasının yolunu yapmıştı. Bugün de aynısına devam etmektedir.

Daha dün FETÖ eliyle ülkemizde darbe yapmaya teşebbüs eden ABD, bugün ‘Ermeni soykırımı’ kartıyla yeni tezgahlar peşindedir! Ermeni halkının tarihsel acısı, emperyal pazarlıklara meze edilemez!

Ermeniler’den, Türkler’den ve Kürtler’den elinizi çekin!

106 yıl önce yaşanan büyük acının bir daha yaşanmaması için emperyalizme, sermayeye ve her türlü gerici-milliyetçi siyasetlere karşı mücadele vermek gerekir.”