Komünistlerden '2 anahtar' yanıtı: Evet Erdoğan’a katılıyoruz!

TKH'nin Erdoğan'a yanıtında, "Erdoğan’ın kendini övmeye çalışırken aynı siyasi zihniyete sahip ve AKP yandaşı Çiller’i eleştirmesi gülünçtür! Bu ülkede popülizm ve yalan sağ siyasetin karakteridir!" denildi.

Komünistlerden '2 anahtar' yanıtı: Evet Erdoğan’a katılıyoruz!

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz gün Ankara Sincan’da katıldığı toplu açılış törenindeki sözlerine komünistlerden yanıt geldi.

Erdoğan sözkonusu konuşmasında “Bu ülkede, insanlara yıllardır iki anahtar, bir ev bir araba sözü verildi. Ama bu sözler tutulmadı. Biz yönetime gelirken böyle bir söz vermedik, ama yaptıklarımızla bunu kat be kat sağladık” demişti.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Erdoğan’ın bu sözlerine “Evet Erdoğan’a katılıyoruz: Yalan sağ siyasetin karakteridir!” başlıklı yazılı açıklama ile yanıt verdi.

TKH açıklamasında şöyle denildi:

“Daha geçtiğimiz gün Avrupa ülkelerinde aşıların ücretsiz olduğunu söyleyen Erdoğan dün de yeni bir gafa imza atmıştır.

Erdoğan, Ankara Sincan’da yaptığı konuşmada geçmiş dönemi eleştirerek kendisine pay çıkarmaya çalıştığı konuşmasında, “Bu ülkede insanlara yıllardır 2 anahtar, yani 1 ev 1 araba sözü verildi. Ama bu sözler tutulmadı. Biz böyle bir söz vermedik ama yaptıklarımızla bunu kat be kat sağladık.” demiştir.

Ama Erdoğan’ın eleştirdiği “iki anahtar” vaadinin sahibi, bugün AKP destekçiliğinde başı çeken eski başbakanlardan Tansu Çiller’den başkası değildir!

Erdoğan’ın kendini övmeye çalışırken aynı siyasi zihniyete sahip ve AKP yandaşı Çiller’i eleştirmesi gülünçtür! Bu ülkede popülizm ve yalan sağ siyasetin karakteridir!

Söz konusu seçim vaadiyse biz de Erdoğan’ın seçim vaatlerinden şunları hatırlatmak istiyoruz: “Cemevlerine hukuki statü”, “yerli yolcu uçağı”, “faiz, enflasyon ve cari açık düşecek”.

https://twitter.com/komunisthareket/status/1413157032362905600