Kim Jong-Un: ABD'de kim iktidarda olursa olsun gerçek doğası asla değişmez

Kim Jong-Un "ABD'de kim iktidarda olursa olsun, ABD'nin gerçek doğası ve KDHC'ye yönelik temel politikası asla değişmez" dedi.

Kim Jong-Un: ABD'de kim iktidarda olursa olsun gerçek doğası asla değişmez

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC) Kim Jong Un, başkent Pyongyang’da düzenlenen İşçi Partisi’nin kongresinde yaptığı konuşmada nükleer silahlanma ve ABD’deki seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kore Merkezi Haber Ajansı’nın (KCNA) haberine göre, Kim Jong Un ülkesinin korunma ve misilleme amaçlı kapasitesini genişleteceğini söyledi. Kim, “ülkesinin ABD düşmanlığıyla baş edebilmesi için silah kapasitesini daha da genişletmesi gerektiğini” savundu.

Farklı füzelerin testlerinin devam ettiğini ve nükleer enerjili bir denizaltının gelişiminin de tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Kim, “Dış politikamız en büyük düşmanımız ve yenilikçi gelişmememizin önündeki en büyük engel olan ABD’yi yenmeye yönlendirilmelidir” dedi.

ABD’de yeni başkanının göreve gelecek olmasına da değinen Kim, “ABD’de kim iktidarda olursa olsun, ABD’nin gerçek doğası ve KDHC’ye yönelik temel politikası asla değişmez” diye konuştu.