Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan ettiler

CHP Çankaya ilçe binası yapılan tadilat sonrasında gerçekleştirilen açılışta hem CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu hem de beraberindeki CHP'li belediye başkanları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını ilan eden konuşmalar yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ilan ettiler

2023 yılında yapılması beklenen genel seçimlerde CHP’nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda parti yönetimindeki isimlerden Bülent Kuşoğlu net bir açıklamada bulundu

CHP Çankaya ilçe binası yapılan tadilat sonrasında gerçekleştirilen açılışta hem CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu hem de beraberindeki CHP’li belediye başkanları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığını ilan eden konuşmalar yaptı.

Kuşoğlu, konuşmasında “Sayın genel başkanımız, adayımız, Cumhurbaşkanı adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun sevgi ve sagılarını iletiyorum. Hepinize saygılar sunuyorum” derken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise “Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmak bu ülkede; namusu, adaleti yenide tescil etmek için kol kola, yürek yüreğe çalışarak başaracağız. Çünkü her yerde başardık, burada da başaracağız. Yapılacak genel seçimlerde iktidara yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Açılışta konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise partililere “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin merdivenlerinden tek tek çıkacağız ve Mansur Başkanı oraya oturtacağız demiştim. Oturttuk mu? Belediyeyi haramilerden kurtardık mı?” diye sordu. Partililerin “evet” diye cevap vermesi üzerine Taşdelen, “İlk seçimde sandık önümüze geldiğinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya Köşkü’nün merdivenlerinden köşke oturtacağız” diye konuştu.

“HİÇ BİR İTİRAZ YOK”

Öte yandan Bülent Kuşoğlu, n gazete isimli haber sitesinde verdiği röportajda Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda Millet ittifakının tutumunun ne olduğuna ilişkin şöyle açıklama yaptı:

“Hiçbir itiraz söz konusu değil.  Çok büyük bir anlayış var.  Karşılıklı olarak, özellikle meclis seçimleriyle ilgili sorun da yok. Çünkü kurallar da belli.  Hiçbir problem olmayacağını görüyoruz ancak Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili bir isimlendirme yapılması lazım. Bununla ilgili olarak biz hiçbirimiz ittifakın mensup partileri olarak,  bu sistemin devamından yana değiliz.”