Kılıçdaroğlu'ndan 'TÜİK' açıklaması: En büyük yalanları söyleyen kurum

'10 bin dolar alan siyasetçi' konusuna değinen Kılıçdaroğlu, "Şentop konuşmuyorsa acaba 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor?" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan 'TÜİK' açıklaması: En büyük yalanları söyleyen kurum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e “zalim ve kafir” diyerek hakaret eden imam Mustafa Demircan’a tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Demircan’a “Meczup” dedi, “Ayasofya’yı Atatürk’e hakaret etmek için mi açtınız?” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP grup toplantısına, Rize’nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat’ın yapımına başladığı taş ocağına karşı direnen yurttaşlar da katıldı.

Kılıçdaroğlu, “İkizdere’de verilen mücadele sadece bugünün değil geleceğin de mücadelesidir. Mantığı talan olan bir siyasi anlayış her türlü zorluğu çıkarıyor. Neredeyse bir ordu görevlendirecekler. Kadınlar siz yeri geldiğinde bir orduyu da dağıtırsınız ben buna da inanıyorum. İkizdereliler güçlerinin farkındalar, toplumun her kesiminden destek alıyorlar. Bütün coğrafyadan, bütün insanlardan da destek görüyorlar. Ekosistemi koruyalım, öncülüğünü İkizdereli kadınlar yapıyor” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, Ayasofya’da AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı programda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’e “zalim ve kafir” diyen imam Mustafa Demirkan’a tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Ayasofya’yı Atatürk’e hakaret etmek için mi açtınız? Hayatını bu millet için vermiş. O meczup acaba İstanbul’un işgalini biliyor mu?” diye konuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı büyüme verilerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “En büyük yalanları söyleyen kurum. Sordum çiftçiye, ‘Türkiye yüzde 7 büyümüş’ diye, ‘sizin kuraklıktan haberiniz yok herhalde’ dedi” ifadelerini kullandı.

“İçişleri Bakanı, TRT’de programa katılıyor. ‘Bir siyasetçiyi keklemişler’ diyor. Rüşvet veriyorlar, ayda 10 bin dolar. Ben söylemiyorum, mafya da söylemiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan kişi söylüyor” diyen Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un açıklama yapmasını istedi. Kılıçdaroğlu, “Şentop konuşmuyorsa acaba 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor?” diye konuştu.