Kılıçdaroğlu'ndan "mutfak" çıkışı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gıda fiyatlarına dikkat çekerek "Mutfaklarda yangın" var çıkışını yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Hekimlerin pandemi süreci içinde nasıl büyük bir fedakârlıkla çalıştığının tanığı olduk. Sağlık çalışanları haftalarca eve gitmediler, eşleriyle konuşamadılar, toplum sağlığı için mücadele ettiler. O nedenle biz aynı şekilde çalışan diş hekimlerine de yürekten sevgilerimizi gönderiyoruz. Öyle bir tabloyla karşı karşıyayız ki sağlıksız bir planlama, kontrolsüz açılan fakülteler ileride atanamayan diş hekimleri sorununu gündeme getirirse kimse şaşmasın. Devlet planlama ile yönetilir, ihtiyaçlar önce belirlenir. İhtiyaçlar sınırsızdır kaynaklar sınırlıdır. Ekonominin temel felsefesi sınırlı kaynaklarla sınırsız ihtiyaçlar arasında sağlıklı bir dengeyi oluşturmaktır.

“Buradan üniversite okuyan bütün genç kardeşlerime sesleniyorum, sizin sorunlarınızı çözmeyi ahdettik. Sizleri üniversite bitirdikten sonra işsiz bırakan düzeni tepe taklak yıkacağız.

“300 lirayla 500 lirayla finans kurumları oluşturuldu. Ev sahibi olacaksınız dendi. Bazı şirketlerin tasfiye edilmesi gerekiyor. 21 şirkette 5 bin 400 vatandaşımızın parası var. Geçen gün İstanbul’da eylem yaptılar.”

Mutfaklarda yangın var. Dolarla ihale alanları ayrı yere koyuyorum ama hepimizin derdi, asgari ücretle geçinenler. Fiyatlar artıyor herkes birbirini suçluyor. Hal esnafı ile konuştum, ‘Bu fiyatları artıran siz misiniz?’ dedim. Dediler ki; ‘Çiftçinin kullandığı girdiler çok pahalı. Çiftçi dolarla belirlenen fiyatla gübreyi almak zorunda.’

“Her gün, saat başı zam geliyor. ‘Üretici elindeki malı satmaktan tedirgin’ diyorlar. Bu tedirginlik felaket bir şey. ‘Satış yapıyorum ama fiyat artışından ben sorumlu değilim’ diyor. ‘Üreticiyi korumazlarsa açlık krizi ile karşı karşıya kalabiliriz’ dedi üreticiler.”