Kılıçdaroğlu'ndan 'KYK borcu' vaadi: Faizlerini kesinlikle sileceğiz, anaparalarını geri alacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üniversitelilere seslendi, KYK borçlarıyla ilgili "Bunların faizlerini kesinlikle sileceğiz. Kesinlikle iş başı yaptıktan sonra sadece anaparalarını geri alacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'KYK borcu' vaadi: Faizlerini kesinlikle sileceğiz, anaparalarını geri alacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir’de Balçova Belediyesi’nin düzenlediği, “Üniversiteyi Kazanan 500 Öğrenciye Dizüstü Bilgisayar Dağıtım Töreni’nde” konuştu.

Üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sorunuyla ilgili konulan Kılıçdaroğlu, KYK borçlarıyla ilgili “vaat”te bulundu. CHP lideri iktidar olduklarında, KYK’dan borç alan öğrencilerden mezun olup iş sahibi olduktan sonra ana paraları geri isteyeceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun törende gündeme ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

“Sizin abileriniz var. Onlar üniversiteyi bitirdiler. Yüz binlercesi işsiz. Yüz binlercesi… Bazen sokaklarda kameraların önüne çıkıyorlar. İşsiz oldukları için şikâyet ediyorlar. Geçinemediklerini söylüyorlar. Zor koşullarda yaşadıklarını söylüyorlar. Yandan bir dayı fırlıyor. ‘Göster’ diyor cep telefonunu. O atarlanıyor. Bugün, devleti yönetenler de aynı pozisyondalar. Size yaşanacak bir Türkiye vaat ediyoruz. Birlikte yaşayacağımız, birlikte mücadele edeceğimiz, birlikte güçlü olacağımız bir Türkiye’yi vaat ediyoruz. Abilerinizden Kredi Yurtlar Kurumundan borç alanlar oldu. Kredi alanlar oldu. Ve bunların büyük bir kısmı işsiz. Şimdi icra memurları geliyor. Paraları verin diyor. İş yok, ama para istiyorlar. Bunların faizlerini kesinlikle sileceğiz. Kesinlikle iş başı yaptıktan sonra sadece anaparalarını geri alacağız.”