Kılıçdaroğlu'ndan içki yasağına: Olayı dar bir alana sıkıştırmak doğru değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'ndan içki yasağına: Olayı dar bir alana sıkıştırmak doğru değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV’de Zafer Arapkirli’nin sorularını yanıtladı.

AKP’nin salgın önlemi adı altında alkollü içki satışının yasaklamasına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Ben işi içki yasaktan değil, doğrudan esnaf açısından görüyorum. Esnaf dükkanını açacak gelir elde edecek, çoluk çocuğunun nafakasını sağlayacak. Dükkanını kapat diyorsanız sosyal devletin devreye girip ‘kardeşim senin ne ailen ne sen asla aç ve açıkta kalmayacaksınız, senin güvencen sosyal devlettir’ demesi lazım. Olayı saf, dar bir alana sıkıştırmak doğru değildir.

Manavı da, bakkalı da simitçisi de büfecisi de bütün bunların hepsi perişan vaziyetteler. Nerede bu sosyal devlet? Özel hayatın gizliliği esastır. Bu sadece bir içki olayı değildir.”

‘SARAY’IN DA İSTEDİĞİ BU, OLAYLAR ÇIKSIN OHAL İLAN EDİLSİN’

1 Mayıs’ta polis saldırısıyla gözaltına alınanlara ilişkin de açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, CHP’nin kitleleri sokağa dökmekten çekindiğiyle ilgili eleştiriye “Saray’ın da tam istediği bu. Olaylar çıksın, polisleri görevlendireyim, çok sayıda insan hayatını kaybetsin, OHAL ilan edilsin istiyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Arapkirli’nin “Peki kitlenin böyle bir talebi varsa?” demesi üzerine de Kılıçdaroğlu, “Kimin böyle bir talebi var bilmiyorum. Ama herkes bunu kafasından silsin. Bu yönetimi sandıkla devireceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, konunun devamında “Bugün yapılan gösteriler Anayasal hak değil mi? 10 – 15 – 20 kişi gidecek Taksim’de 1 Mayıs’ı kutlayacak, bu Anayasal hak değil mi? Peki niye izin vermiyorsun? İktidarın, Sarayın saldırısına uğruyor insanlar. İstiyor ki sokağa çıkalım, kitleleri harekete geçirelim, çok sayıda insan hayatını kaybetsin istiyor. OHAL ilan edip parlamentoyu kapatmak ve devleti böyle yönetmek istiyor. Sandık gelecek. Demokratik yollarla bir otoriter rejimi yolcu edeceğiz. Bu işin kuralı budur, acıya tahammülümüz yok” diye konuştu.