Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı açıklaması

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin günün 24 saati konuşması doğru değil. Cumhurbaşkanı her şeye maydanoz olmaz. Cumhurbaşkanı kendisi ve ailesiyle birlikte örnek olmalı." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne’de Muhtarlar Buluşması’ndan konuşuyor. Cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde söylentiler artan Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı her şeye maydanoz olmaz. Cumhurbaşkanı kendisi ve ailesiyle birlikte örnek olmalı.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Bir ülkede demokrasi istiyorsak demokrasiyi kökleştirmemiz lazım. Coğrafyanın her yerinde demokrasi olmalı. Demokrasi bizim için vazgeçilmez bir temel unsur olmalı. Gerçek anlamda muhtarlık olmazsa demokrasi olmaz.

Çünkü bu topraklarda yapılan ilk seçim bir muhtarlık seçimidir. Muhtarlığın bu topraklardaki tarihi çok eski ve köklüdür.

Muhtarlığa gerekli önemli vermedik. Muhtarlar için bir kanun teklifi hazırladık.

Her muhtarlığın ayrı bir bütçesinin olması lazım. Sizin bulunduğunuz mahallede vatandaşlar Emlak Vergisi ödemiyor mu, ödüyor. Belediye alıyor o parayı. Yüzde 1’i muhtarlık bütçesi olarak ayırsa ne olur, hiçbir şey olmaz. Muhtarlık bütçesi demek aynı zamanda o bütçenin harcanırken denetlenmesi anlamına gelir. Kaynakları adaletli bölüşeceğiz.

Sosyal yardım dağıtırlırken neden hiç mahalle muhtarından görüş alınmaz. Muhtarın bir parti kimliği yok. Mahallenin fakirini, zenginini en iyi muhtar bilir. Sosyal yardımlar muhtarlar aracılığıyla dağıtılmalı.

Son günlerde cumhurbaşkanlığı tartışması oluyor. Ali mi olsun, Veli mi olsun, anketler, şunlar bunlar. Önce ülkesini seven her vatandaşın elini vicdanını koyup şunu düşünmesi lazım. Bu memlekete nasıl bir cumhurbaşkanı olmalı. Asıl sorumuz bu olmalı.

Öyle bir cumhurbaşkanı olmalı ki 83 milyonu kucaklamalı. Tarafsız olmalı, bir partinin genel başkanı değil bütün vatandaşları kucaklamalı. Cumhurbaşkanı seçilecek kişinin günün 24 saati konuşması doğru değil. Cumhurbaşkanı çok önemli günlerde çok önemli zamanlarda açıklamalar yapar. Cumhurbaşkanı her şeye maydanoz olmaz. Cumhurbaşkanı kendisi ve ailesiyle birlikte örnek olmalı.”