Kılıçdaroğlu da hedef gösterdi: Kutsallarımız bizim için değerlidir. O tabloyu yere atan, fotoğrafını çeken, servis eden kişi provokatördür. Onun bulunması lazım

Karamollaoğlu ile görüşen Kılıçdaroğlu, HDP ile görüşebileceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi gündemine de değinerek, ''Terörist diyorlar, suç. Bir kişinin terörist sayılabilmesi için mahkeme kararı lazım'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu da hedef gösterdi: Kutsallarımız bizim için değerlidir. O tabloyu yere atan, fotoğrafını çeken, servis eden kişi provokatördür. Onun bulunması lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu parti genel merkezinde ziyaret etti.

Görüşme sonrası ortak açıklama yapan parti liderleri, yeni anayasa, HDP ve Boğaziçi Üniversitesi ile ilgili görüşlerini aktardı.

Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Belli konularda farklı düşünebiliriz ama ortak çabalarımız var. Türkiye’nin gerçek gündemi aslında pahalılık. Türkiye’nin bu kutuplaşmadan çıkması lazım. Bu tartışmayı başlatabilmeniz için öncelikle var olan anayasaya uymanız gerekir. Biz mevcut anayasaya uymayan bir kişinin davetine nasıl güveneceğiz? AYM’nin kararlarının uygulanmadığı bir ülkedeyiz biz” ifadelerini kullandı.

“Hak arama ve adalet kavramı üzerinden yeni bir düşünceyi, zihniyet değişikliğini gerçekleştirmek zorundayız. Erdoğan bunu kabul eder mi? Edeceğini sanmıyorum,” diyen Kılıçdaroğlu, “Önemli olan var olana uyacaksınız ve onu mükemmel hale getireceksiniz. Yasalara saygılı olmamız lazım, hukukun üstünlüğüne inanmamız lazım” dedi.

HDP ile görüşme için bir engel olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Yasalara göre kurulan bütün siyasi partiler zaman zaman bir araya gelmek, konuşmak durumundadırlar. Demokrasinin gereği budur zaten. Bir siyasi partiyi düşmanlaştırmak doğru değildir. Düşmanlaştırmak demokrasiye karşı çıkmak demektir. HDP bir siyasi partidir, bizimle görüşmek isterse görüşürüz. Düşüncelerimizi paylaşırız. Onlar ayrı parti, biz ayrı partiyiz. Şu aşamada bir ittifak, ittifak arayışı söz konusu değil,” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu Boğaziçi Üniversitesi gündemiyle ilgili ise şunları söyledi:

“Bütün evlatlar bizim evlatlarımız. Çok iyi koşullarda yetişmelerini isteriz. Atama doğru değildir. Orada hocalar, öğrenciler, mezunlar karşı çıkıyor. Kimse rektörle çalışmak istemiyor. Olmuyorsa ayrılırsınız, gerginliğe ortam hazırlamazsınız. O görevde olmak ne katacak size? Herkesin reddettiği bir görevde olmak size ne katacak? Hepimizin oturup sağ duyu ile düşünmesi lazım. Öğrenciler ne yaptılar Allah aşkına? Toplantı ve gösteri yaptılar. Anayasal hak. Bir büyüklük yap, ayrıl. Yarın çocukların yüzüne nasıl bakacak? Bu çocuklara ben memleketimizin evlatları dedim. Terörist diyorlar, suç. Bir kişinin terörist sayılabilmesi için mahkeme kararı lazım. Dava açılırsa tazminat ödemek zorundalar. Gençler bazen bizim düşündüğümüzden aşırı hareketler de yapabilirler. Bizim bunu anlayışla karşılamamız lazım.”

Görüşme sonrası Temel Karamollaoğlu ise “Bir diyaloğun başlamış olması iyidir. Konuşmak demek. Farklı görüşlerde bulunan siyasi partilerin meselelerini görüşebilmeleri en önemli adımdır. Meseleleri görüşebilmek Türkiye’nin problemlerinin çözümünde en önemli adım. Bize gelen ister AK Parti olsun, ister HDP olsun, onlarla da bu meseleleri görüşmeyi işin tabiatı olarak normal karşılıyoruz. Anayasadan da diğer yasalardan da önce zihniyetlerin değişmesine ihtiyaç var” dedi.

Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe fotoğrafının yere serilmesi olayıyla ilgili olarak da “Kutsallarımız bizim için değerlidir. Hepimiz toplumun kutsal değerlerine saygı göstermek zorundayız. Orada bir provokasyon var. O tabloyu yere atan, fotoğrafını çeken, servis eden kişi provokatördür. Onun bulunması lazım. Rektörü istemememek ayrı bir şeydir, bu tablo ayrı bir şeydir” dedi.