Kılıçdaroğlu yine mutfaktan seslendi: Ben sosyal demokratım arkadaşlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "emek" ve "yoksulluk" temalı konuşmasında partisinin sosyal demokrat olduğunu vurguladı. CHP lideri konuşmasında "Bu organize kötülükte kavga edeceğim, kavga edeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu yine mutfaktan seslendi: Ben sosyal demokratım arkadaşlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından “Sizden ricam, birbirimize yönelik tüm önyargılarımızı birkaç dakikalığına bir kenara bırakmamızdır. Bu gece beni kulağınızla değil, kalbinizle dinleyin; çünkü yoksulluğumuzu konuşacağız” ifadeleriyle bir video konuşması yayınladı.

Kılıçdaroğlu, evinin mutfağından yaptığı ve “emek” ve “yoksulluk” vurgusu ile dini terimlere de başvurduğu konuşmasında, AKP iktidarının halkı bile isteye fakirleştirdiğini belirtip “Nefsine yenilen sorumsuz liderler ve iktidarın yapamadığını ben yapmak istiyorum. Ben nefsimi körelteli çok uzun yıllar oldu. Tek bir muradım var benim o da milletimin gelecekte bana dua etmesidir. Bu kadar” dedi.

“Türkiye tarihinde ilk defa bir iktidar yani bu saray hükümeti halkı bile isteye fakirleştiriyor” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu karnı aç çocukların, anne ve babaların emeğini daha da değersizleştirerek ucuz emek olarak emperyalistlere satacağını açık bir dille, bağırarak her yerde söylüyor. Fakirliğimizi satmaya hazırlanan bir iktidarla karşı karşıyayız. Saray’ın gelecek için ülkemize artık tek bir vaadi var o da emekçinin sömürüsü. ‘Siz çalışacaksınız sevgili halkım, Batı’nın değeri daha da artacak.’ Budur vaatleri” ifadelerini kullandı.

“Ben sosyal demokratım arkadaşlar, CHP de sosyal demokrat bir partidir. Ben sosyal devlete inanırım. Ben fakirliği söküp atarsam eğer halkımın duasını alırım. Bu fakirleştirilme süreci kabul edebileceğimiz bir süreç değildir” diyen CHP lideri, “Bu organize kötülükte kavga edeceğim, kavga edeceğiz” diyerek sözlerini bitirdi.