Kılıçdaroğlu yanıtladı: İmamoğlu veya Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve  Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığı için ittifak adayı olup olmayacağına ilişkin soruya, "İki arkadaşımız da başarılı biz bu adayı belirlerken ittifakla belirleyeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu yanıtladı: İmamoğlu veya Yavaş Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TELE1’de Merdan Yanardağ’ın sunduğu “Gündem Özel” programında, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı için ittifak adayı olup olmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve  Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı için ittifak adayı olup olmayacağına ilişkin soruya, “İki arkadaşımız da başarılı biz bu adayı belirlerken ittifakla belirleyeceğiz” dedi.

“Sonbaharda erken seçim olabilir.” diyen Kılıçdaroğlu, “Bizim ittifakımız eşitlikler üzerine kurulu bir ittifaktır. Dolayısıyla biz seçimler sırasında oturup konuşmak zorundayız. Vatandaşa neyi vaat ediyoruz bunu konuşacağız. Birinci ilkemiz bu. Adayı beraber oturup konuşacağız. Bizim kültürümüzde demokrasi var. Cumhur İttifakı’nda ise tek adam var. Biz bunu kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığı iddia edilen ve hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Öbür tosunu da aradın kırmızı bültenle ne oldu?” diye sordu.

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ittifak adayı olabilir mi?” sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle yanıt verdi:

“İki arkadaşımız da başarılı, bu başarıları hazmedemiyorlar. Biz bu adayı belirlerken ittifakla belirleyeceğiz. Önce yöntemi belirleyeceğiz, sonra ittifakı belirleyeceğiz. İttifakı olan her bir parti seçim olacakmış gibi çalışıyor. Deva ve Gelecek Partisi de güçlendirilmiş parlamenter sistemi dillendiriyorlar. Seçimler gelince ittifak konusuna da bakılacak.”