Kılıçdaroğlu ve Merkez Bankası Başkanı arasındaki görüşmenin detayları ortaya çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavakçıoğlu arasındaki görüşmenin detayları ortaya çıktı. İkili arasında görüşme dün gündeme oturmuş çokça merak edilmişti.

Kılıçdaroğlu ve Merkez Bankası Başkanı arasındaki görüşmenin detayları ortaya çıktı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 13 Ekim akşamı Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşmesinin ardından, bankanın üst düzey 3 ismi gece yarısı kararnamesi ile görevden alındı. Bu kararla birlikte tırmanışa geçen dolar 9.20 seviyelerini gördü. Durumu Merkez Bankası’nın bağımsızlığına müdahale olarak gören düzen muhalefeti, tek adam rejimini sert bir şekilde eleştirdi. Alınan görevden alınan yöneticilerin alınan faiz indirimi kararlarına karşı çıktığı kulis bilgisi olarak medyaya düşmüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ile  görüşeceğini açıklayıp öğlen saatlerinde sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Türkiye gündemine oturan görüşmenin detayları merak konusu olmuştu. Kılıçdaroğlu ile konuşan Gazeteci İpek Özbey, Halk TV ekranlarında yayınlanan Özlem Gürses’le Perdenin Önü Arkası programında görüşmenin detayları hakkında bilgi verdi.

“BENDEN SONRASI TUFAN”DAN VAZGEÇİLMELİ

Kılıçdaroğlu’na Merkez Bankası’na neden gittiğini soran Özbey Kılıçdaroğlu’nun şu yanıtı verdiğini aktardı;

“Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tüm milletimizindir. Saray ve şürekası, akıl dışı emirler vererek “Benden sonrası tufan” demekten derhal vazgeçmelidir. Biz o tufanı önlemek için mücadele ediyoruz. İktidara gelene kadarki sürede, şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. İnsanımızın uçurumlara sürüklenmesini önlemek için şartlar neyi gerektiriyorsa, nerede olmamız gerekiyorsa bizi orada göreceksiniz.”

BÖKE: İKTİDAR EKONOMİ KURUMLARINA BASKI YAPIYOR

Kılıçdaroğlu ile görüşmesini aktaran Özbey, programın konuklarından CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’ye “Bu görüşmeye ne zaman karar verdiniz?” sorusunu yöneltti.

Böke; “Bu yaşanıyor olan akut krizin asasında tekrar eden bir şeyden olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla bir düzen sorunu var karşımızda. Ama bu düzen sorunun günden güne pervasızca, ısrarla tekrar ediliyor olması bir dur deme gerekliliğini arttırıyor. İktidarın siyaseti uzun süredir Merkez Bankası başta olmak üzere bütün ekonomi kurumlarına ciddi bir baskı kuruyor. Son çıkan kararname ve onu takip eden günlerdeki tablo, bu ısrarın maliyetini çok arttırmış vaziyette. Dolayısıyla bu son akut krizi karşısında bir ziyaret bu.

Ama hatırlatalım bu son durum yeni bir durum değil artık Türkiye’de. Tek adam rejiminin bilerek, isteyerek, ısrarla çok uzun süredir kuruyor olduğu bir düzenin krizini yaşıyoruz. “dedi.