Kılıçdaroğlu: Lütfen belediye başkanlarımıza hiçbir engel çıkarmayın

"İstanbul bir beton ormanına dönüştü. İstanbul hak etmiyor beton ormanını. Yeşillik görmek istiyoruz. Merkezi hükümet engel çıkarmadığı sürece daha hızlı yapılacak. Engel çıkarsa da yapılacak."

Kılıçdaroğlu: Lütfen belediye başkanlarımıza hiçbir engel çıkarmayın

Akşener, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı açılışında buluştu.

İyi Parti lideri Meral Akşener, İBB Başkanı İmamoğlu’na, “Beyler tefeci faiziyle borçlanırken, siz gereği üzerinden ve değeri üzerinden kredi buluyorsunuz; niçin, çünkü şeffaflığınıza inanılıyor.” diye seslendi.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı’nın ilk etabının açılış töreninde konuşan Akşener, “Çok güzel bir mutluluğu yaşıyoruz. Siz konuşurken gözümü kapattım ve sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte bu Millet İttifakı’nı kurmasaydık bugün bu hizmet kaça mal olacaktı, bitmiş olacak mıydı.” ifadelerini kullanarak şöyle devam etti:

“Siz bu hizmetleri yaparken ülkemize bu birlikteliğin nasıl fayda sağladığını gösteriyorsunuz. Beyler tefeci faiziyle borçlanırken siz gereği üzerinden kredi buluyorsunuz, değeri üzerinden kredi buluyorsunuz. Niçin çünkü şeffaflığınıza inanılıyor.”

Akşener’in ardından konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara seslenerek “İBB Başkanı İstanbul’un kalbine saplanan o ihanet hançerini çekip çıkarmak istiyor; belediye başkanlarımıza engel çıkarmayın” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

“Ekrem Bey’i dinledik. Karşılaştıkları sorunları ve nasıl aştıklarını anlattı. Sayın Genel Başkanım (Meral Akşener) yaşanılabilir bir İstanbul için taleplerde bulundu. Erkekler olarak kadınlara hep beraber saygı duymak zorundayız. İnancımızda da öyle zaten. O zaman kadına yönelik şiddet neden? Toplum olarak eğitilmemiz lazım.

Siz Millet İttifakı’nın belediye başkanısınız. Onlar bir mirası devraldılar. Onlara söylediğim şuydu: Asla şikayet etmeyeceksiniz. Engel çıkartacaklar. Her türlü engeli çıkartıyorlar. Belediye başkanları her türlü engeli aşmak için azim ve kararlılığı göstereceklerdir.

İstanbul’a ihanet edildiği söylendi, en yetkili kişi tarafından. Şimdi şunu ifade etmek isterim. İBB başkanı İstanbul’un kalbine saplanan o ihanet hançerini çekip çıkarmak istiyor. Merkezi hükümetten şunu bekliyor lütfen belediye başkanlarımıza hiçbir engel çıkarmayın bırakın onlar kente hizmet etsinler.

İstanbul bir beton ormanına dönüştü. İstanbul hak etmiyor beton ormanını. Yeşillik görmek istiyoruz. Merkezi hükümet engel çıkarmadığı sürece daha hızlı yapılacak. Engel çıkarsa da yapılacak.

Millet İttifakı olarak kavgasız yaşamak istiyoruz. Demokrasi açısından inşa etmeye çalışacağız.”