Kılıçdaroğlu İzmirli depremzedelerle buluştu: Adı listede olmayanlar içeriye alınmadı

İzmir’de depremzedelerle bir araya gelen Kılıçdaroğlu'nun görüşmesine listede adı olmayan depremzedeler alınmadı.

Kılıçdaroğlu İzmirli depremzedelerle buluştu: Adı listede olmayanlar içeriye alınmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de depremzedelerle bir araya geldi. Bayraklı’da bulunan Baro Cafe’de Kılıçdaroğlu’nun proje alanındaki mağdurlarla yapacağı görüşmeye önceden belirlenen liste dışındaki depremzedeler alana alınmadı.

Alana girmeye çalışan depremzedeler kapıda bekleyen görevlilere kendilerinin de depremzede olduklarını, sorunlarını iletmek istediklerini söylemeleri üzerine, “Listede isminiz yok içeri alamayız” yanıtını aldı.

Depremzedelerden Suna Özgündüz, “Evim içindeki eşyalarıyla birlikte enkaz altında kaldı. İsmim yoksa içeri giremeyecek miyim? Evim ağır hasarlı biz mağdur değil miyiz? Neden böyle bir ayrım yapıldı” derken bir başka depremzede ise, “Bizim böyle bir şeyden haberimiz olmadı” diyerek tepkisini dile getirdi.

Özgündüz, “Biz depremzedeyiz az, orta ve ağır proje alanı hiçbir farkımız yok. 11 aydır yaralarımız kanıyor. Proje alanındaki depremzedelerin TOKİ borçlarını üstlenin diğer depremzedeler içinde 3 kat parsel bazlı emsal artışı istiyoruz. Kalenizi kaybetmeyin. Bu yük hepimize çok ağır geliyor, artık bıçak kemiği geçeli çok oldu” dedi.