Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun 'cumhurbaşkanlığı' adaylığı ile ilgili konuştu: Aday olmasına karşı değilim

''Hayır karşı değilim. Görevleri var ve şu anda çalışıyorlar. Başarılı bir süreci İstanbul ve Ankara'ya yaşatıyorlar''

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun 'cumhurbaşkanlığı' adaylığı ile ilgili konuştu: Aday olmasına karşı değilim

Ekonomi krizin derinleşmesi ile birlikte artan erken seçim tartışmaları, siyaseti hareketlendirirken; cumhurbaşkanlığı adayları üzerinden yapılan tartışmalarda artıyor.

Son CHP Lideri Kemal Kılıçdaoroğlu, İstanbul Sanayi Odası ziyareti öncesi yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerin cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’na dün Haber Global’de katıldığı programda sarf ettiği ‘İttifak isterse aday olurum’ sözleri hatırlatılarak; ‘Bugün ittifak ile bir temasınız oldu mu?’ sorusu yöneltildi.

Kılıçdaroğlu soruya ”Bunu daha önce de ifade etmiştim, yeni bir şey değil aslında. İttifak bu konuda kararı birlikte, demokrasi konusunda birlikte mücadele ettiğimiz, parlamenter sistemi getirmek istediğimiz arkadaşlarla karar verilecek” ifadeleri ile yanıt verdi.

İMAMOĞLU AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekram İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı olup olmadığı yönündeki sözlere de yanıt veren Kılıçdaroğlu, ”Hayır karşı değilim. Görevleri var ve şu anda çalışıyorlar. Başarılı bir süreci İstanbul ve Ankara’ya yaşatıyorlar” dedi.

”TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA”

Kılıçdaroğlu, ”Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin tartışmalara neden olan ”En fazla neyini kaybedersin? Maaş alıyorsun en fazla enflasyonun altında ezilirsin. Ben ise büyün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse” sözlerinin sorulmasına ise ”Talihsiz bir açıklama. Bakanlar, ekonominin gidişini şahsileştirmezler. Kendi şahSi pozisyonlarını ekonomi ile bir tutmazlar. Doğru değil, talihsiz bir açıklama” diyerek yanıt verdi.