Kılıçdaroğlu: İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı değilim

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı olmadığını belirterek, "Şu anda görevleri var ve şu anda çalışıyorlar. Başarılı bir süreci İstanbul ve Ankara'ya yaşatıyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı değilim

İstanbul Sanayi Odası’nı ziyareti eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoroğlu, gazetecilerin cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’na dün Haber Global’de katıldığı programda sarf ettiği ‘İttifak isterse aday olurum’ sözleri hatırlatılarak; ‘Bugün ittifak ile bir temasınız oldu mu?’ sorusu yöneltildi.

Kılıçdaroğlu soruya, ”Bunu daha öncede ifade etmiştim, yeni bir şey değil aslında. İttifak bu konuda kararı birlikte, demokrasi konusunda birlikte mücadele ettiğimiz, parlamenter sistemi getirmek istediğimiz arkadaşlarla karar verilecek” yanıtını verdi.

Bir gazetecinin “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylığına karşı olduğunuzu söylemiştiniz, aynı fikirde misiniz?” şeklindeki sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle yanıt verdi: “İmamoğlu ve Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı değilim, arkadaşların şu anda görevleri var ve şu anda çalışıyorlar. Başarılı bir süreci İstanbul ve Ankara’ya yaşatıyorlar.”