Kılıçdaroğlu: HDP görevini yapmazsa bir süre sonra yok olacaktır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP'nin kapatılması talepleri ve Yargıtay'ın konuyla ilgili inceleme başlatmasına ilişkin "Siyasi partiler tarihine baktığınızda 100’lerce siyasi parti kurulmuş, belli zaman diliminde yok olup gitmiştir. HDP de görevini yapmaz, başarılı olmazsa o da bir süre sonra yok olacaktır" dedi.

Kılıçdaroğlu: HDP görevini yapmazsa bir süre sonra yok olacaktır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT Televizyonu’ndan yayınlanan “Stüdyo Ankara” programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılmasını talep eden açıklaması ve Yargıtay’ın inceleme başlatmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Eğer siz HDP’yi kapatarak 6-6.5 milyon kişiyi cezalandıracaksanız bunun adı demokrasi değil. Tüzel kişi suç işlemez, onun içindeki insanlar suç işleyebilir. Zaten onlarla ilgili varsa bir şey davalar açıyor, insanları tutukluyor, hapse atıyorsunuz, kayyımlar atıyorsunuz. Haklı mısınız haksız mısınız o da belli değil çünkü bir yargı kararı belli değil. Gördüğüm tablo şu aslında: İktidar kendisine oy vermeyen bütün Kürtleri cezalandırmak istiyor. ‘Siz nasıl bana oy vermezsiniz, nasıl başka bir partiye oy verirsiniz!’ Muhafazakar Kürtler de buna karşı” dedi.

Kılıçdaroğlu konuyla ilgili olarak şöyle devam etti:

“Samimi inancım şu: Bahçeli kesinlikle HDP’nin kapatılmasını istiyor. Ama gördüğüm, anladığım kadarıyla ve gelen bilgiler AK Parti’nin bu kadar sert bir çıkışın doğru olmadığı yönünde düşüncesi var. Bu grup başkanvekillerince de parti sözcülerince de bir şekilde ifade ediliyor. Biz parti kapatarak ne elde ettik bugüne kadar. Hiçbir şey elde edemedik. Parti kapatarak Türkiye’ye daha modern, daha güçlü demokrasi mi getirdik, hayır. O parti kendisi oy alamıyorsa yok olup gider zaten. Siyasi partiler tarihine baktığınızda 100’lerce siyasi parti kurulmuş, belli zaman diliminde yok olup gitmiştir. HDP de görevini yapmaz, başarılı olmazsa o da bir süre sonra yok olacaktır.”