Kılıçdaroğlu: Cumhuriyetimizi, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında gerçek anlamda demokrasiyle taçlandıracağız

"Atatürk'ü Anmak ve Anlamak Konferansı"nda konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyetin ikinci yüzyılında gerçek anlamda demokrasiyle taçlandıracağız" dedi.

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyetimizi, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında gerçek anlamda demokrasiyle taçlandıracağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin kadroları olarak, Cumhuriyeti, ikinci yüzyılında gerçek anlamda demokrasiyle taçlandıracaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Anıtkabir’deki tören sonrası CHP Balkan Masası tarafından Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen “Atatürk’ü Anmak ve Anlamak Konferansı”na katıldı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın konferansının ardından konuşan Kılıçdaroğlu, 83 yıl önce sadece Türkiye’nin değil, önemli bir dünya liderini sonsuzluğa uğurladıklarını dile getirdi.

Atatürk’ün bıraktığı çok değerli bir miras ve önemli değerler olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunu sürdüreceğiz. Hocamız operadan söz etti, arkeolojiden, tıptan, kurmaylıktan söz etti, dış politikadan, büyükelçilerin nasıl yetişmesi gerektiğinden söz etti. Balkanlardan söz ederken ‘her birimiz birer Balkanlıyız’ dedi. 83 yılın birikimlerinden söz etti. Birinci Cihan Harbi’nin kadrolarının ne kadar değerli olduğunu ve asıl Türkiye’yi aydınlığa kavuşturan kadroların bu savaştan sonra harekete geçtiğini ve Cumhuriyeti kurup, sürdürdüğünü anlattı. Öğretmenlerin ne kadar değerli olduğundan söz etti. Gerçekten de eğitim bir topluma sınıf atlatan temel unsur aslında. Şu anda en temel sorunlarımızdan birisi de eğitim. Doktorlara yapılan saldırılardan söz etti. Ben buraya kısaca bir parantez açayım bir de kadın cinayetleri var. Bir anlamda ileriye doğru giderken ve ileriye doğru gidişte tarihimizden destek alırken, kültürel yozlaşmaya yol açan kadın cinayetleri gibi gerçeklerle de karşılaşıyoruz. Şundan emin olmanızı isterim, Mustafa Kemal’in kurduğu bu partinin kadroları, yoldaşları olarak, güzel Cumhuriyetimizi, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında gerçek anlamda demokrasiyle taçlandıracağız.”