Kılıçdaroğlu Bozkurt'ta: 2019 yılında bu bölge için taşkın, sel raporu hazırlanmış

Kılıçdaroğlu, "Bu selin geldiği, yağmurun yağdığı belli, nasıl olur da bütün bu gerçekler bilindiği halde dere kenarlarına yapılaşma izni verilir?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu Bozkurt'ta: 2019 yılında bu bölge için taşkın, sel raporu hazırlanmış

Kılıçdaroğlu, “Bu selin geldiği, yağmurun yağdığı belli, nasıl olur da bütün bu gerçekler bilindiği halde dere kenarlarına yapılaşma izni verilir?” diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve partisinin heyetiyle birlikte sel bölgesi Bozkurt’u ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu’nun afet bölgesindeki konuşması şöyle:

“Bozkurt Belediye Başkanı’na elimizden gelen her türlü yardımı yaptığımızı, bir talepleri olduğu takdirde süratle karşılayacağımızı, belediye başkanlarımızın burada olduğunu, özellikle İBB Belediye Başkanı, sokağı tümüyle teslim aldı, orayı bir şekliyle kullanılır hale getireceğini ifade etti. Felaketten sonra önlem almak elbette hepimizin görevi. Önemli olan felaketin geleceğini bilerek önlem almaktır. 2019 yılında bu bölge için taşkın, sel raporu hazırlanmış. 2019’da bu bölgede ciddi taşkın, sellerin geleceği bilindiği halde ciddi bir önlemin alınmaması gerçekten devletin iyi yönetilmediği anlamına gelir.”

2019’DA RAPOR HAZIRLANMIŞ

“Bir başka önemli konu. Dere kenarlarında yapılaşmaya izin vermemek lazım.

Bozkurt Belediye Başkanı’na elimizden gelen her türlü yardımı yaptığımızı, bir talepleri olduğu takdirde süratle karşılayacağımızı, belediye başkanlarımızın burada olduğunu, özellikle İBB Belediye Başkanı, sokağı tümüyle teslim aldı, orayı bir şekliyle kullanılır hale getireceğini ifade etti.

Felaketten sonra önlem almak elbette hepimizin görevi. Önemli olan felaketin geleceğini bilerek önlem almaktır. 2019 yılında bu bölge için taşkın, sel raporu hazırlanmış. 2019’da bu bölgede ciddi taşkın, sellerin geleceği bilindiği halde ciddi bir önlemin alınmaması gerçekten devletin iyi yönetilmediği anlamına gelir. Bu selin geldiği, yağmurun yağdığı belli, yüzyıllardır bu gerçeği bütün Karadeniz yaşıyor. Peki nasıl olur da bütün bu gerçekler bilindiği halde dere kenarlarına yapılaşma izni verilir?

Türkiye inşallah gerekli önlemleri önceden alır. Türkiye’nin gerçek anlamda iyi yönetilmesi gerekir.”