Kılıçdaroğlu: Bizim bir helalleşme süreci başlatmamız lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bilecik'te yaptığı konuşmada, partisinin tanınması için 'helalleşme' çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu: Bizim bir helalleşme süreci başlatmamız lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Parkı’nda Bilecik Belediyesi’nin toplu temel atma ve açılış programında konuştu.

Türkiye’nin birçok sorunu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sorunların “sandık” yoluyla çözüleceğini savunarak “Demokrasilerde en önemli olay bizlerin belli aralıklarla sandığa gidip oy kullanmamızdır. Vatandaş diyor ki ‘5 yıl süreyle gel sen devleti yönet ama devlet olma.’ Devlet ayrı, devlet bakidir. Siyasi partiler bugün vardır, yarın yoktur. Bugün yönetir, yarın yönetmez ama orada mihenk taşı halkın kendisidir. Böyle bakmak lazım” diye konuştu.

Son dönemde yaşanan fiyat artışlarına değinen Kılıçdaroğlu, “Allah aşkına bir düşünün bu zamları yapan Bay Kemal mi? Kim yaptı bu zamları? Yoksa dış güçler mi bu zamları yaptı? Şimdi vatandaşa diyoruz ki ‘Neden pahalı satıyorsun?’ ‘Denetim elemanlarını gönderdim, fiyatları denetleyecekler.’ İyi de kardeşim mazota sen zam yaptın. Otoyollardan geçerken avro üzerinden fiyat ödüyor. İlaca zam, gübreye zam. Gübreye yaptıkları zammın farkında mı bunlar. Gübre fiyatları nereye gitti? Kim yaptı bu zammı? Fatura kime çıkıyor? Vatandaşa çıkıyor, ‘Niye pahalıya satıyorsun?’ Kardeşim ucuza ver, ucuz satayım.” dedi.

‘HELALLEŞME’YE ÇAĞIRDI

Kılıçdaroğlu konuşmasında “Bizim bir helalleşme süreci başlatmamız lazım. Bizi tanımanız lazım. Bizim ne söylediğimizi dinlemeniz lazım. İyiye gitmeyen bir süreç var. Buradan Türkiye’yi çekip çıkartmamız lazım. İsteğim bu ama şunu da bilmenizi isterim. Sorduğunuz her soruya samimi cevap vereceğim, içimden gelen cevabı vereceğim. Sorduğunuz her soruya inandığım şekilde cevap vereceğim. İnşallah iktidarımızda göreceksiniz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edeceğimiz ilk kanun, siyasi ahlak kanunu olacak. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Temiz siyaset, ahlaklı siyaset, milletine hesap veren siyaset” ifadelerini kullandı.