Kıbrıslı vekilden Erdoğan'a tepki: Burası bir vilayet değildir!

Kıbrıslı vekil Derya, Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı'ya AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs'taki Saray projesi nedeniyle "Burası bir vilayet değildir!" diye çıkıştı.

Kıbrıslı vekilden Erdoğan'a tepki: Burası bir vilayet değildir!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘saray sevdası’nı Kıbrıs’a taşımasına yönelik tepkiler sürüyor. Erdoğan’ın Türkiye’de kendisine yaptırdığı yazlık, kışlık Sarayların benzerini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de proje olarak sunması ve projenin imzalanmasına karşılık Kıbrıslı vekil, Başbakan Yardımcısı’na tepki gösterdi.

CTP Milletvekili Doğuş Derya Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda konuşma yapan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Erhan Arıklı’ya “Burası bir vilayet değildir! Bu protokolü nasıl imzaladınız?” diye sordu.

Detay Kıbrıs‘ta yer alan habere göre, bir devletin başka bir devletin Cumhurbaşkanlığı sarayını yapmasının koloni olarak adlandırıldığını belirten Doğuş Derya, pandemi döneminde insanların, esnafın ve sektörlerin göz ardı edildiğini ve protokole saray parasını konduğunu söyledi. Arıklı’ya “Utanın, yüzünüz kızarsın bari” dedi.