KHK ile görevinden ihraç edilen öğretmen ölümünden 2 yıl sonra göreve iade edildi!

Mersin'de 7 Şubat 2017’de KHK ile görevinden ihraç edildikten sonra kanser hastalığına yakalanarak hayatını kaybeden 28 yıllık tarih öğretmeni Salman Taş, ölümünden 2 yıl sonra göreve iade edildi.

KHK ile görevinden ihraç edilen öğretmen ölümünden 2 yıl sonra göreve iade edildi!

KHK ile ihraç edildikten sonra 57 yaşında hayata veda eden eşi Salman Taş’ın, Edirne, Bingöl, Tarsus’tan sonra merkez Toroslar İlçesi Cemile Hamdi Ongun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yaptığını hatırlatan Sultan Taş, 15 Temmuz’un ardından 7 Şubat 2017’de “iltisak” gibi gerekçeyle 28 yıllık görevinden ihraç edildiğini bildirilmişti.

Eşinin, her KHK’lı gibi ekonomik ve psikolojik sorunlar yaşadığını belirten Taş “Eşimin ölümünden sonra göreve iade edilmesi, haksız ihraç edildiğinin teyididir. İhraç sonrası yaşadığımız acılar bize kaldı. Biz bu acıyı yaşayacak bir şey hak etmedik. Hakkımızın kanun çerçevesinde takipçisi olacağız. Hayatını kaybeden eşimi ve çocuklarımın babasının hatırasını yaşatacağız” ifadelerini kullandı.

Salman Taş’ın yakın arkadaşı olan Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Arkadaşımız görevini çok çok seven görevine bağlı, öğrencileri ve her görüşten tüm meslektaşları tarafından çok sevilen bir insandı. Haksız hukuksuz yere ihraç edilmişti. Öldükten sonra geri dönüşü bunun göstergesi. Diğer arkadaşlarımız içinde durum böyle. Uyduruk gerekçelerle ihraç ediyorlar. Hem Salman arkadaşımız hem bizler hakkımızda yürütülen savcılık soruşturmalarından takipsizlik kararları da aldık. Yine Barış Akademisyeni arkadaşlarımız berat kararları aldı. Buna rağmen bu kadar süre bize bu acıyı yaşattılar. Bunun üzerinden de sanki hiçbir şey yokmuş gibi özür diler gibi kahırdan hayatını kaybeden bir arkadaşımızı görevine iade ediyorlar. Buna sevinelim mi üzülelim mi zor” ifadelerini kullandı.