KESK ve TTB'den İkizdere direnişine destek

İkizdere’de yurttaşların direnişine bir destek de TTB üyesi hekimlerden ve KESK'e bağlı sendikalardan geldi.

KESK ve TTB'den İkizdere direnişine destek

Rize İkizdere’de köylülerin yandaş Cengiz’e karşı mücadelesi devam ediyor.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın da aralarında olduğu TTB ve KESK heyeti, Rize’nin İkizdere ilçesindeki İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına direnen yöre halkını ziyaret etti.

Fincancı ziyaret sırasında, “Buraya geldiğimizde bu doğayı neden korumak gerektiğini görüyoruz. Sadece insanların değil tüm canlıların yaşam alanlarını korumaya ihtiyacımız var. Hepimizin var olabilmesi, yaşayabilmesi için veriliyor bu mücadele. Yaşam alanlarımız bir bir elimizden alınmaya çalışılıyor. Tüketip yok edip arkalarına bile bakmadan çekip gidiyorlar. Her şeyi para olarak görüyorlar ve burada sizler kalıyorsunuz. O yüzden bu mücadele çok kıymetli, çünkü bu bir yaşama hakkı mücadelesi” ifadelerini kullandı.

Fincancı’ya bölgedeki direnişi anlatan kadın, “Biz marjinal değiliz. İşimizi gücümüzü bıraktık. Babam mezardan kalkıp gelse beni bir adım geri attıramaz. Direneceğim. Direnmeye de devam edeceğim. Sabah gidiyorum tarladayım. Saat 10’da da buradayım. Benim çoluğum çocuğum anne siz direnmediniz demesin” diye konuştu.

Bir başka kadın ise, “İnsan halkına bu kadar zulüm yapmaz” diyerek iktidara tepki gösterdi.