Kendi Bakanlığına fahiş fiyattan ürün satan eski Bakan Pekcan, giderayak bunu da yapmış...

"Sayın Bakan gitmeden önce ne yapmış biliyor musunuz arkadaşlar, değerli AK Parti milletvekilleri? Kendi özel kalem müdürü dâhil 14 personeli ticari ataşe olarak atamış, özel kalem müdürünü de Roma'ya göndermiş."

Kendi Bakanlığına fahiş fiyattan ürün satan eski Bakan Pekcan, giderayak bunu da yapmış...

Ticaret Bakanlığı’na fahiş fiyatla sahibi olduğu şirketten dezenfektan sattığı ortaya çıkan eski Bakan Ruhsar Pekcan’a ilişkin yeni bir skandal ortaya çıktı.

 

CHP Milletvekili Ali Öztunç, TBMM’de yaptığı konuşmada Pekcan’ın görevden alınmadan önce özel kalem müdürü dahil 14 personeli ticari ateşeliğe atadığını açıkladı.

CHP milletvekili Ali Öztunç Mecliste yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Sayın Bakan gitmeden önce ne yapmış biliyor musunuz arkadaşlar, değerli AK Parti milletvekilleri? Kendi özel kalem müdürü dâhil 14 personeli ticari ataşe olarak atamış, özel kalem müdürünü de Roma’ya göndermiş.

Ya olmaz, gerçekten olmaz; buna bir vicdan ‘Dur’ demelidir. O yüzden, Sayın Bakan Yüce Divana gitsin, yargılansın; ne olacak sanki? Gitsin, aklansın, gelsin. Aklanması sizin de işinize gelir, kendi işine de gelir. Yüce Divan’a gider, daha önce Mesut Yılmaz gitti, Koray Aydın gitti, orada yargılanır. Eğer gerçekten bir yanlışlık yoksa aslanlar gibi gelir, kendini temizlemiş olur ama bir yanlış da varsa bu millet adına hesap sorulur”

Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve eşine ait şirketin bakanlığa satmış olduğu dezenfektanların fiyatının piyasanın çokça üzerinde olduğu ortaya çıkmıştı.