KDHC yeni balistik füze denemesi yaptı: Yeni Japon hükümetine ve emperyalistlere mesaj

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC)’nin balistik füze olduğu tahmin edilen yeni bir silah denemesi gerçekleştirdiğini öğrenildi. Füze denemesi yeni göreve gelecek Japon hükümetine ve emperyalistlere karşı bir mesaj olarak yorumlandı.

KDHC yeni balistik füze denemesi yaptı: Yeni Japon hükümetine ve emperyalistlere mesaj

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti (KDHC)’nin balistik füze olduğu tahmin edilen yeni bir silah denemesi gerçekleştirdiğini öğrenildi. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı da Pyongyang’ın Doğu kıyılarından tanımlanamayan bir füze ateşlendiğini duyurdu.

Son balistik füze denemesini geçtiğimiz 15 Eylül’de gerçekleştiren KDHC’den bölgede tansiyonu arttıran yeni bir hamle geldi. Japonya hükümetinden bugün yapılan açıklamada, Pyongyang’ın balistik füze olduğu düşünülen yeni bir silah denemesi gerçekleştirdiği bildirildi. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı da Pyongyang’ın Doğu kıyılarından tanımlanamayan bir füze ateşlendiğini açıkladı.

YENİ HÜKÜMETE MESAJ İDDİASI

Japonya hükümeti füze denemesi ile değerlendirme ve durumu düşünme konusunda harekete geçerken, KDHC’nin son füze denemesi, Japonya’da yeni başbakanı belirleyecek iktidar partisi Liberal Demokrat Parti’nin (LDP) liderlik seçiminin hemen öncesinde “yeni hükümete mesaj” olarak yorumlandı.

BİR AYDA İKİNCİ DENEME GERÇEKLEŞTİ

Kore Demokratik Halk Cumhuriyet’i son füze denemesini geçtiğimiz 15 Eylül’de gerçekleştirmiş, amacı 800 kilometre uzaklıktaki hedefleri vurmak olan füzelerin demir yolu tabanlı bir sistem ile fırlatıldığı kamuoyuna yansımıştı. Pyongyang’ın girişimi ABD, Güney Kore ve Japonya başta olmak üzere uluslararası kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.