KCK'dan orman yangınları açıklaması: Haberler tamamen yalandır

Kürdistan Topluluklar Birliği (Koma Civakên Kurdistan-KCK) Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türkiye’deki orman yangınlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Orman yangınlarının PKK tarafından çıkarıldığı iddiasına "“Bu haberler tamamen yalandır ve özel savaş uydurmasıdır” denildi.

KCK'dan orman yangınları açıklaması: Haberler tamamen yalandır

KCK, Ege ve Akdeniz’deki orman yangınlarının “PKK tarafından çıkarıldığı” iddiasına yazılı açıklamayla cevap verdi. Açıklamada, “Bu haberler tamamen yalandır ve özel savaş uydurmasıdır” denildi.

 

Kürdistan Topluluklar Birliği (Koma Civakên Kurdistan-KCK) Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Türkiye’deki orman yangınlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. KCK, yangınlardan  PKK’nin sorumlu tutulmasına tepki gösterdi. Orman yangınları için “felaket hali” vurgusu yapılan açıklamada, “Yangınların bir an önce söndürülmesini bekleyen tüm Türkiye halklarına geçmiş olsun diyor, acıları ve üzüntülerini paylaşıyoruz” denildi.

 

“AÇIKLAMALAR PROVOKATİF”

 

Yangınların Kürtler tarafından çıkarıldığı yönündeki açıklamaların provokatif olduğu altı çizilen açıklamada, “Hatta PKK’liler yapmış denilerek şovenizmle zehirlenmiş topluluklar Kürtlere saldırtılmaktadır. Öyle ki, bazı yerlerde linç etmek ve öldürmek için Kürt avına çıkılmıştır. Kürtlerin ve PKK’nin bu yangınları çıkardığı haberlerinin yayılması Kürtlere ve demokrasi güçlerine karşı savaş yürüten özel savaş güçlerinin işidir. Onların yönlendirmesiyle böyle haberler yapılıp Türkiye’de Kürtlere yönelik saldırılar teşvik edilmektedir. Yakın zamanda Kürtlere yönelik linç ve katliamlar yapılması ile bu saldırılar aynı amaçlıdır. Kürtler iradesi kırılarak Kürtlüğünden vazgeçirilmek, özgürlük ve demokrasi için mücadele edemez hale getirilmek istenmektedir” denildi.

 

“HÜKÜMET MANİPÜLASYON YAPIYOR”

Açıklamada, AKP-MHP hükümetinin fazlaca teşhir olduğu ve toplumsal desteği en aza indiği belirtilerek, AKP-MHP iktidarının ve özel savaş organlarının halkın öfkesini saptırmak için yangınları Kürtlere yüklemeye çalıştığı vurgulandı. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Cumhurbaşkanı ve hükümet için onlarca uçak ve helikopter alan, 1001 odalı saray yaptıran, yüzlerce savaş uçağına sahip olan, ama yangın uçakları için para bulamayan bu iktidar her zaman olduğu gibi iktidarını ayakta tutmayı toplumu kutuplaştırma, Kürt düşmanlığı ve savaşta görmektedir. Hükümet, kendi politikaları sonucu ortaya çıkan bu tür afetleri çarpıtarak gerçeklerin üstünü örtmeye çalışmaktadır. Kürtlere yönelik tüm saldırılar ırkçı faşist politikalardan kaynaklandığı halde toplum içi anlaşmazlıklar, deyip bu saldırıları normalleştirmekte ve meşrulaştırmaktadır. Konya’da katledilenlerin Mayıs ayında yapılan ve birçok ağır yaralanma yaratan ilk saldırı sonrası kendilerine saldıranların biz ülkücüyüz, sizi ortadan kaldırırız, yönlü ifadeler vermelerine rağmen saldırganlar tutuklanmayarak gereken tedbirler alınmamıştır.”

 

“YANGINLAR PKK TARAFINDAN ÇIKARILMADI”

“Yangınların Kürtler ve PKK’liler tarafından çıkarıldığı yönündeki haberler tamamen yalandır ve bir özel savaş uydurmasıdır” denilen açıklamada, şöyle devam edildi: “Bu yalanla faşist hükümetin ekoloji karşıtı uygulamaları ve bu yönlü işlediği suçlar örtülmeye çalışılmaktadır. Öte yandan AKP-MHP iktidarı bu tür haberler yaparak Türkiye halklarıyla Kürt halkının demokrasi ve özgürlük mücadelesinde bir araya gelmesini engellemek istemektedir. AKP-MHP iktidarı Kürt halkıyla Türkiye halklarının buluşmasında kendi sonlarını görmektedirler. Bu nedenle çeşitli provokasyonlar yaparak 1955’te Müslüman olmayanların mallarına el konularak Türkiye’den sürülmesine yol açan 6-7 Eylül olaylarını günümüzde Kürtler üzerinde denemek istemektedirler.”

 

“ÖZGÜR VE DEMORKATİK YAŞAMI ARZULUYORUZ”

 

Türkiye halklarını birbirine düşürmenin ağır bir suç olduğu vurgulanan açıklamada, “Halkımız ve Özgürlük Hareketimiz yaşadığı toprakları ortak vatan olarak görmekte, bu ortak vatanda kardeşçe, özgür ve demokratik yaşamı arzulamaktadır. Tüm Türkiye halklarını, demokrasi güçlerini Kürtleri düşman görüp ve hedef gösteren bu faşist güçlere ve saldırganlara karşı Kürt halkıyla birlikte omuz omuza mücadele vermeye, AKP-MHP iktidarından kurtulup Demokratik Türkiye ve Özgür Kürdistan’ı yaratmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.