Kayseri'de pandemide 1000 esnaf kepenk indirdi

"Yüz yıllardır esnaflık geleneğinin merkezinden olan Kayseri’de ilk defa dükkânlar kapanmış, bir senede yaklaşık bin esnaf kepengini indirerek eleğini duvara asmıştır"

Kayseri'de pandemide 1000 esnaf kepenk indirdi

Esnafın zor durumda olduğunu belirten İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş Kayseri’de son 1 yılda bin esnafın kepenk kapattığını söyledi. “Kapalı dükkanların vergi yükümlülükleri askıya alınmalı” diyen Ataş, TBMM Genel Kurulu’nda ekonomik kriz ve pandemi süreci nedeniyle esnafların iflas ettiğini anlatırken, Kayseri’de 1 yılda bin kadar esnafın kapandığını söyledi.

“Ekonomik krizin giderek derinleştiği, pandemi sürecinin uzadığı bu zor günlerde esnaf ve vatandaş hayatta kalma mücadelesi vermektedir” diyen Ataş, Erdoğan’ın “Kapanan dükkân yok” demesine karşın Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanı’nın yaptığı açıklamaların gerçeği gözler önüne serdiğini söyledi.

Ataş, “Yüz yıllardır esnaflık geleneğinin merkezinden olan Kayseri’de ilk defa dükkânlar kapanmış, bir senede yaklaşık bin esnaf kepengini indirerek eleğini duvara asmıştır” diye konuştu.

AKP iktidarına esnafa destek verilmesi yönünde çağrı yapan Ataş, “Esnafımızın işine devam etmesi için başvuru şartları esnetilerek doğrudan destek verilmeli, hibe ve kredi desteklerinden tüm esnaf yararlanmalı, kapalı dükkânların vergi yükümlülükleri askıya alınmalı, birikmiş SGK ve vergi borçlarının faizleri dondurulmalıdır. Siftah yapamayan esnaf ve eve ekmek götüremeyen vatandaşlar için haciz işlemleri bir an evvel durdurulmalı, esnaf ve vatandaşlara sicil affı getirilmelidir” ifadelerini kullandı.