Kaymakamın önünde ayağa kalkmayan SES üyesine Yozgat sürgünü!

Kaymakamın önünde ayağa kalkmayan kamu emekçisine Yozgat sürgünü!

Kaymakamın önünde ayağa kalkmayan SES üyesine Yozgat sürgünü!

SES Van Şubesi, üyeleri Agit Demirkan’ın, İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediyesi Kayyumu Sinan Aslan’ın önünde ayağa kalmadığı gerekçesiyle sürüldüğünü duyurdu. Üstelik bu sürgün Demirkan’ın ikinci sürgünü oldu.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi, İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediyesi Kayyumu Sinan Aslan’ın önünde ayağa kalmadığı gerekçesiyle önce Çaldıran ilçesine sürülen ardından da unvanı alınarak Yozgat’a sürülen üyeleri Agit Demirkan’a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Kaymakam ziyareti sırasında ayağa kalkmadığı için ters kelepçe takılan, tehdit edilen, kınama cezası tecziye edilen ve iki kez sürgün edilen Agit Demirkan’ın olayı kamusal alanda emekçiler aleyhine yaşanan hukuksuzluğun bir ifadesidir” denildi.

ÖNCE VAN İÇİNDE SÜRGÜN!

Evrensel’in aktardığına göre, Agit Demirkan’ın çalıştığı yerde görev yaparken odaya giren İpekyolu Kaymakamı Belediyesi Kayyumu Sinan Aslan’ın önünde ayağa kalkmadığı gerekçesiyle kötü muameleye maruz bırakıldığı belirtilen açıklamada, “Üyemiz Agit Demirkan herhangi bir adli veya idari süreç işletilmeden derhal Van il merkezine en uzak ilçe olan Çaldıran ilçesine görevlendirme adı altında sürülmüştür. İhtiyaca binaen yapıldığı söylenen bu görevlendirmenin gerçekleştirildiği ay içerisinde Çaldıran ilçesinden Van il merkezine yine ihtiyaca binaen görevlendirmelerin yapılmış olması yaşanan akıl tutulmasını ve amirlerin art niyetli tutumunu ortaya koymaktadır. Yaşanan olay üzerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından üyemiz Agit Demirkan hakkında başlatılan disiplin soruşturması kapsamında hazırlanan 39/03 sayılı Disiplin Soruşturması raporu neticesinde üyemizin ‘Kınama’ cezası ile tecziye edilmesi uygun görülmüş ancak tüm bu yapılanlar yetmemiş olacak ki aynı raporda Agit Demirkan’ın Yozgat Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne görevlendirilmesi! uygun bulunmuştur” denildi.

“PROVAKATÖR” DEDİLER

Açıklamada, Kaymakam ziyareti sırasında ayağa kalkmadığı için ters kelepçe takılan, tehdit edilen, kınama cezası tecziye edilen ve iki kez sürgün edilen Agit Demirkan’ın olayı kamusal alanda emekçiler aleyhine yaşanan hukuksuzluğun bir ifadesi olduğu söylendi.

Açıklamada, “Süreci başlatan olayın yaşanmasının hemen ardından sayın Sinan Aslan, hiç alakası olmamasına rağmen olayın politik saiklerle ve tasarlanarak gerçekleştirildiğini iddia edip üyemiz Agit Demirkan’ı provakatörlükle suçlamış ve Türkiye Cumhuriyeti devletini yıpratmakla itham etmiştir. Bakanlık tarafından olayı soruşturmak için görevlendirilen yetkilinin henüz olaya dair bilgi toplarken Agit Demirkan’ın Çaldıran ilçesine sürülmüş olmasını bir hak ihlali olarak görmeyip normalleştiren tavrı aslında söz konusu idari soruşturmanın sonucunu baştan ortaya koymuştur. Ayrıca soruşturma sürecinde, olayın fiili tarafı olan sayın Sinan Aslan’ın Van Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ziyarette bulunması, ilgili kurumun amirleri ile sürekli telefonla görüşmesi ve bakanlığın soruşturma görevlisi ile görüşmesi yürütülen soruşturmanın güvenirliğine gölge düşürmüştür” denildi.

HUKUKSUZLUKLA MÜCADELE

Üyeleri Agit Demirkan’ın Yozgat iline sürgününe dair ilgili yargı mercilerine yürütmenin durdurulması için başvuru yapmış oldukları belirtilen açıklamada, “Kamu idaresinde yer alan ilgili ve yetkililerin sergilemiş olduğu bu hukuk tanımaz ve art niyetli tavrın yargı organları tarafından cezalandırılması ve süreçten zarar gören kamu emekçisi arkadaşlarımızın adaletin onarıcı gücünden faydalandırılması en büyük temennimizdir. Sendikal örgütlenme ve sendikal dayanışma, kamusal alanda emekçilere yönelik artarak devam eden hukuksuzluklarla mücadelenin yegâne yoludur” denildi.