'Kayıp' 43 kişi soruşturmasında yeni gelişme

Almanya'ya gönderilmeleri sonrası 'kayıp' olan 43 kişiyle ilgili idari soruşturma kapsamında Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş'un görevden alındığı belirtildi.

'Kayıp' 43 kişi soruşturmasında yeni gelişme

Malatya’da AKP’li Yeşilyurt Belediyesi tarafından 15-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Malatya Kişisel Gelişim Dünyası Derneği üyelerinin “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek” isimli projesi kapsamında hizmet damgalı pasaport düzenlenerek Almanya’ya gönderilen 45 kişiden 43’ünün geri dönmediği ortaya çıkmış, soruşturma başlatılmıştı.

Olayla ilgili AKP il binasında düzenlediği basın toplantısı ile iddialara cevap veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, soruşturmanın salahiyeti açısından, geziye katılan belediye başkan yardımcılarından Bekir Karakuş’un görevden alındığını söyledi.

Son dönemlerde Yeşilyurt Belediyesi ve AKP’nin itibarsızlaştırmaya çalışıldığını öne süren Çınar, bu nedenle açıklama yapma gereği duyduklarını söyleyerek “Bu olayda ihmal, kusur ve eksikleri olanların ortaya çıkarılması adına şuanda İçişleri Bakanlığının Valilik nezdinde gerekli soruşturması sürüyor. Biz de kendi belediyemizde soruşturmayı devam ettiriyoruz. Ortaya çıkacak sonuç ise kamuoyu ile paylaşılacaktır.” dedi.