'Kayınvalide' kontenjanı vatandaşa yok

Tanal, "Kayınvalidesi 80 yaşın üzerinde olduğu için Melih Gökçek'e bunu yaptınız. Melih Gökçek'e uygulanan hukukun tüm vatandaşlara uygulanmasını istirham ediyorum. İşte dilekçe, işte kayıt. Böyle kayırmacılık, adaletsizlik, hukuksuzluk olmaz" ifadelerini kullandı.

'Kayınvalide' kontenjanı vatandaşa yok

Geçtiğimiz günlerde kayınvalidesiyle aynı evde yaşadığını ifade ederek aşı olan Melih Gökçek’e açılan ‘kayınvalide’ kontenjanı vatandaşa tanınmadı. Konuyu, CHP’li Mahmut Tanal Meclis’te gündeme getirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kayınvalidesi ile birlikte yaşadığı gerekçesiyle aşı vurulduğunu fakat 85 yaş üzeri bir yurttaşın aynı adreste yaşadığı kızı ve damadının aşı olamadığını aktardı. Tanal durumu, “Kayınvalidesi 80 yaşın üzerinde olduğu için Melih Gökçek’e bunu yaptınız. Melih Gökçek’e uygulanan hukukun tüm vatandaşlara uygulanmasını istirham ediyorum. İşte dilekçe, işte kayıt. Böyle kayırmacılık, adaletsizlik, hukuksuzluk olmaz” sözleriyle değerlendirdi.

Mahmut Tanal kendisine iletilen şikayeti şöyle aktardı:

“İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne, Şile. Covid-19 aşısı uygulamasında yaşım gereği aşı sıram gelmiştir.’ Yani bu kişi 88 yaşındadır. ’65 yaş üzeri kızım ve damadımla birlikte ikamet ediyorum. Aile sağlık güvenliği açısından Melih Gökçek’in yararlandığı aşı uygulamasının kızım ve damadıma da yapılmasını arz ederim.’ Aynı şekilde, kızı ve damadı diyor ki: ’88 yaşındaki kayınvalidemiz bizimle birlikte yaşıyor. Onu da aşı yapın, bizi yapın.”