'Katil Onur Gencer SADAT tarafından eğitim aldı' iddiası

HDP İzmir İl Binası'na silahlı saldırı düzenleyen Onur Gencer'in SADAT'tan eğitim aldığı iddia edildi.

'Katil Onur Gencer SADAT tarafından eğitim aldı' iddiası

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, HDP binasına silahlı saldırı düzenleyen Onur Gencer’in SADAT’tan eğitim aldığını öne sürdü.

HDP’nin İzmir İl Binası’na düzenlenen silahlı saldırıda Deniz Poyraz isimli parti çalışanı yaşamını yitirdi. Saldırıya siyasiler sert tepkiler gösterirken, konuya ilişkin açıklamada bulunan HDP’li Kaya’dan çarpıcı bir değerlendirme geldi. Hüda Kaya, Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer’in Suriye’de SADAT tarafından eğitildiğini öne sürdü.

HDP’li Kaya, ”Bunu yine bir sarhoş, deli olarak yansıtacaklardı ki bu kişinin SADAT tarafından Suriye’de silahlı eğitimden geçirilmiş biri olduğunu öğrendik” ifadelerini kullandı.

Kaya’nın açıklaması şöyle:

“Bunu bir sarhoş, bir bilinçsiz, bir deli gibi yansıtmaya çalışacaklardır. Fakat araştırmalarımız sonucunda bu kişinin bilgilerine ulaştık. Ve SADAT tarafından Suriye’de silahlı eğitimden geçirilmiş, ülkücü işaretleriyle poz veren, elinde çeşitli silahlarla poz veren, profilinde bunları paylaşan ve insanlık dışı küfürlerle HDP’lileri, Kürtleri, Alevileri, muhalif çevreleri hedef haline getiren paylaşımlarını tespit ettik. Bu AKP’nin yetiştirdiği gençliğin ta kendisidir.”