Katar'da ilk kez seçim yapılacak

Katar rejiminin 2011’den beri demokrasi getirme iddiasıyla, mali açıdan desteklediği silahlı gruplar, demokrasiyi "küfür" olarak niteliyordu.

Katar'da ilk kez seçim yapılacak

Katar, tarihinde yapılacak ilk meclis seçimlerine hazırlanıyor.

Katar Emiri, 20 yıl önce kurulan Şura Meclisi’nin 49. oturumunun açılışında yaptığı konuşmada söz konusu meclis için önümüzdeki ekim ayında seçim yapılacağını açıkladı. Bu seçim, Katar tarihinde yapılacak ilk Meclis seçimi olacak.

Katar’ın propaganda aygıtı el-Cezire televizyonu da Katar halkının önümüzdeki ekim ayında tarihinde ilk defa seçime katılacağını belirterken; yapılacak seçimin “ülkenin siyasi liderlerinin demokrasiyi güçlendirme ve halkın siyasi süreçlere katılımını sağlama yönündeki çabaları sayesinde Katar’ın siyasi hayatında yaşanacak önemli bir değişim” olacağını iddia etti.

YDH’nin el-Cezire televizyonundan aktardığına göre, haberde ülkedeki yasama meclisi niteliğinde olan Şura Meclisi’nin kabine tarafından kendisine havale edilen yasa tasarılarını incelemek, genel siyasi ve ekonomik politikaları oluşturmak ve bütçe planı hazırlamak ve tavsiyelerde bulunmak gibi görevleri olduğu hatırlatıldı.

20 yıl önce kurduğu meclis için tarihinde ilk defa önümüzdeki ekim ayında seçim yapacak olan Katar rejimi, Suriye’de yapılan son cumhurbaşkanlığı seçimlerini tanımadığını açıklamıştı.

İlk kez seçime gidecek olan Katar, Devlet başkanlığı seçiminde oyların 95.1’ini alarak yeniden Suriye Devlet Başkanı seçilen Beşar Esad’ın seçim zaferini tanımamıştı. Katar, tıpkı Suudi Arabistan gibi Suriye’de on yıllardır sürdürülen emperyalist ablukaya destek vermiş, Esad yönetimine karşı muhalifleri desteklemişti.

Katar rejiminin 2011’den beri demokrasi getirme iddiasıyla, mali açıdan desteklediği silahlı gruplar, demokrasiyi “küfür” olarak niteliyordu.