İddia: Katar ile yapılan SWAP anlaşmasında 1 dolar 22 TL olarak sabitlendi

Cüneyt Özdemir'in programında Dolar/TL kurundaki yükselişi değerlendiren Şeref Oğuz, Katar ile yapılan SWAP anlaşmasının 1 doların 22 TL üzerinden yapıldığını iddia etti.

İddia: Katar ile yapılan SWAP anlaşmasında 1 dolar 22 TL olarak sabitlendi

Cüneyt Özdemir’in YouTube programında dolar kurundaki yükselişi değerlendiren ekonomist Şeref Oğuz’un Katar ile uzatılan SWAP anlaşmasında 1 doların 22 Türk lirası olarak sabitlendiğini öne sürdü.

Özdemir, gündemi yorumladığı Youtube’daki canlı yayında Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı gazeteci Şeref Oğuz’u konuk etti. Özdemir yayında, dolar kurundaki artışı ve bir ay ay sonra Türkiye’yi nasıl bir tablo bekliyor? sorusunu sordu. Gazeteci Oğuz ise dolat kuru hakkında gündem yaratan bir yorum yaptı.

1 DOLAR 22 TL

Oğuz, Katar ile uzatılan SWAP anlaşmasında 1 doların 22 Türk lirası olarak sabitlendiğini iddia etti. Oğuz, “Bunun ortaya çıkmış olması piyasalarda bir anda çitayı yukarı çıkardı. Çünkü herkes yaptığım anlaşmaları acaba bir kez daha yapabilir miyim? diye düşünüyor…” dedi.

Daha öncesinde Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci de Katar ile yapılan SWAP anlaşmasında 1 doların 12.50 TL karşılığında alındığını iddia etmişti.