Katar Dışişleri Bakanı'nın Bağdat'tan sonraki durağı Erbil olacak

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El-Sani’nin bugün Bağdat’a ziyaretinin ardından Erbil’e geleceği öğrenildi.

Katar Dışişleri Bakanı'nın Bağdat'tan sonraki durağı Erbil olacak

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El-Sani bugün Irak’ın başkenti Bağdat’a resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Rûdaw muhabiri Mustafa Goran, El-Sani’nin Bağdat ziyaretinin ardından başkent Erbil’e geleceğini söyledi. El-Sani’nin ziyareti esnasında Erbil’de Katar Konsolosluğu resmi olarak açılacak.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El-Sani 15 Ocak 2020’de Erbil’i ziyaret ederek Irak kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile görüşmüştü.

Görüşmenin ardından, Neçirvan Barzani, El-Sani’nin Irak ve IKBY ziyaretinin önemli olduğunu belirterek, hala IŞİD tehdidi ve tehlikesinin bulunduğu bölgenin korunması için tüm tarafların çabalarının korunmasına vurgu yaptı.

El-Sani de ülkesinin IKBY ile ilişkilere önem verdiğini ifade etti. Katar Dışişleri Bakanı ayrıca, bölgede sorunların çözülmesi ve gergin ortamın sakinleştirilmesinde Erbil’in oynadığı role değindi.