Kartal Belediyesi sendika ile toplu sözleşme imzaladı: İşçiler tepkili

Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube bugün bir basın açıklaması yaparak 'iradelerinin gasp edildiğini' dile getirdiler.

Kartal Belediyesi sendika ile toplu sözleşme imzaladı: İşçiler tepkili

Kartal Belediyesi işçilerinin greve çıkmasına bir gün kala ve işçilerden habersiz Genel-İş Sendikası Genel Merkezi ile belediye arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

İstanbul’daki CHP yönetimindeki Kartal Belediyesi’nde işçiler, Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Anadolu Yakası 1 No’lu Şube ile belediye arasındaki Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) görüşmelerinin tıkanması üzerine 4 Mart’ta greve çıkma kararı aldı.

Ancak greve bir gün kala belediye ile sendika arasında TİS imzalandı.

Bu anlaşmayla ücretlere ilk yıl yüzde 7, ikinci yıl yüzde 8 zam yapıldı. İkramiye, yol, yemek de dahil olmak üzere giydirilmiş ücretler 4450 TL oldu. İşçiler, sözleşmenin imzalandığını kendilerine gelen bir mesajla öğrendiklerini ifade ederek sendika genel merkezine tepki gösterdi.

Anlaşmaya tepki gösteren işçiler kendilerine dayatılan bu rakamlarla “çalışma barışının” ortadan kaldırıldığını söyledi.

İşçi temsilcileri, “81 maddeden 71’i bu şubenin verdiği emekle geçmiştir. Sabahlara kadar bu sözleşmenin masada bitmesi için uğraştık. Gece ara verilen görüşmeler sabah saat 10’da devam edecekti fakat kimseye haber vermeden Genel-İş Genel Merkezi şubenin, işçilerin ve temsilcilerin mücadelesini hiçe sayarak TİS’i imzalamıştır. Bu kabul edilir bir şey değildir. Grev hakkımız da gasp edilmiştir. İşçilerin iradesini çiğneyenler istifa etmelidir” diye konuştular.

Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube bugün bir basın açıklaması yaparak ‘iradelerinin gasp edildiğini’ dile getirdiler.

Şube Başkanı Ahmet Arıkan ve 1 No’lu şube yöneticileri ve işçilerin bir bölümü belediye önünde açıklama yaptılar.