Kardeniz'deki sel felaketinde can kaybı 77'ye yükseldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karadeniz'deki sel nedeniyle ölenlerin sayısının 77'ye yükseldiğini açıkladı. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor

Kardeniz'deki sel felaketinde can kaybı 77'ye yükseldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karadeniz’deki sel nedeniyle ölenlerin sayısının 77’ye yükseldiğini bildirdi.

AFAD’dan Batı Karadeniz’deki sele ilişkin yapılan 16 Ağustos saat 22:00’daki son açıklamada, Kastamonu’da 62, Sinop’ta 14, Bartın’da ise 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin tedavilerine hastanelerde devam edildiği belirtildi.

AFAD, dün saat 13:30’daki açıklamasında 71 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtirken kayıp sayısının 47 olduğunu bildirmişti. Daha sonraki açıklamalarında ise kayıp sayısına ilişkin yeni bir bildirimde bulunulmadı.

Sel afeti sonrası Bartın’ın Ulus ilçesinden 341, Kastamonu’dan 1480, Sinop’un Ayancık ilçesi ve mahallelerinden ise 560 afetzedenin tahliye edildiği açıklandı.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde sel nedeniyle yıkılan ve zarar gören binalar ile çevredeki yapılarda arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

BOZKURT’TA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), polis ve jandarma teşkilatına bağlı arama kurtarma ekipleri ile belediyeler, ilçede sel felaketinin yaşandığı 11 Ağustos’ta, Ezine Çayı kenarında bulunan ve selden zarar gören Fatih Apartmanı’nın yıkımı için dün akşam başlattıkları çalışmalar da sona yaklaştı.

Bu apartmanın yanındaki Yıldız Apartmanı sakinleri de eşyalarını tahliye etti.

İlçe merkezindeki çarşıda yürütülen çalışmalar kapsamında selde zarar gören iş yerleri temizleniyor.